У ЄС назвали Росії умови відновлення діалогу Брюсселя і Москви

22 березня 2021, 20:49
Між Євросоюзом і Росією, як і раніше, серйозні розбіжності, сказав Шарль Мішель.
Євросоюз
У Євросоюзі закликали Росію виконати Мінські угоди і звільнити Навального / Reuters

Відносини Брюсселя і Москви можуть змінитися на краще в тому випадку, якщо російська влада виконає низку вимог. Росії слід піти на реалізацію Мінських угод, припинити хакерські атаки і дотримуватися прав людини. Опозиціонер Олексій Навальний повинен бути звільнений, а інцидент з його отруєнням потрібно розслідувати, сказав глава Євроради Шарль Мішель під час перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє пресслужба Ради.

За його словами, для того, щоб відносини ЄС і Росії зазнали змін, Москва повинна піти на врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, припинити хакерські атаки на західні ресурси і дотримуватися прав людини.

Крім того, сторони обговорили і ситуацію з вироком Олексію Навальному. У Єврораді закликають Москву звільнити опозиційного політика і забезпечити об'єктивне розслідування інциденту щодо його отруєння.

"Шарль Мішель повторив заклик ЄС до російської влади звільнити пана Навального і провести прозоре розслідування замаху на нього", - підкреслюється в повідомленні.читайте такожПутін звинуватив ЄС у тиску на Москву і заявив про умови діалогу

Відносини Росії і Євросоюзу

  • Після подій 2014 року, коли Росія анексувала Крим і окупувала Донбас, політичні відносини Москви і Брюсселя значно погіршилися. Світова спільнота оцінює дії РФ як порушення міжнародного права. Щодо російських політиків, чиновників і бізнесменів впроваджені різні санкції Заходу.
  • Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в одному з інтерв'ю заявив, що Москва піде на розрив відносин з Брюсселем у тому випадку, якщо Європа буде впроваджувати санкції проти стратегічно важливих секторів російської економіки.
  • Прессекретар РФ Дмитро Пєсков уточнив, що слова Лаврова були вирвані з контексту. Він сказав, що такі дії розглядатимуся виключно як крайній захід. Росія має намір продовжувати співпрацю з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти