У Вірменії розкрили плани щодо визнання незалежності Нагірного Карабаху

19 жовтня 2020, 11:42
Конфлікт можна врегулювати мирним шляхом, якщо Азербайджан буде готовий до перемовин, вважає Армен Саркісян.
Карабах, воєн
У Нагірному Карабасі тривають бойові дії між Вірменією та Азербайджаном / Reuters

Вірменія піде на визнання незалежності невизнаної Нагірно-Карабаської республіки у тому випадку, якщо Єреван не зможе врегулювати збройний конфлікт з Баку мирним шляхом.

Про це заявив президент Вірменії Армен Саркісян у інтерв'ю російському виданню Комерсант.

За його словами, Єреван не наважується на визнання статусу Нагірного Карабаху лише з тієї причини, що Вірменія сподівається на мирне врегулювання конфлікту. Якщо Азербайджан не погодиться на перемовини, то Єреван реалізує свої плани.

"Якщо буде зрозуміло, що Азербайджан за підтримки Туреччини ні в якому разі не буде йти шляхом переговорів, тоді, зрозуміло, Вірменія визнає незалежність Карабаху", - зазначив Саркісян.

Також він додав, що якщо Баку дасть згоду на ведення дипломатичного перемовного процесу, є шанси уникнути великої війни.

"В іншому випадку Бог на допомогу всім, тому що тоді ця війна може перерости у зовсім іншу війну. Приблизно таку, як у Сирії. Це буде вже набагато більш трагічна і масштабна війна", - підкреслив вірменський президент. читайте такожПашинян назвав умову завершення війни у Нагірному Карабасі

Статус Нагірного Карабаху

Нагірний Карабах - регіон у Закавказзі, розташований у східній частині вірменського нагір'я. 2 вересня 1991 року на цій території було проголошено створення Нагірно-Карабаської республіки.

Згідно з міжнародним законодавством Нагірний Карабах є територією Азербайджану, яка окупована Вірменією. Світова політична спільнота не визнає НКР незалежною державою.

Незалежність Нагірного Карабаху

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти