У Байдена розкрили стратегію США щодо Китаю

28 березня 2021, 18:03оновлено 28 березня 2021, 19:00
У Вашингтоні розраховуватимуть на підтримку Заходу в протистоянні з Пекіном, сказав Ентоні Блінкен.

Ентоні Блінкен
США діятимуть щодо Китаю з позиції сили - Блінкен / Reuters

Відносини США і Китаю стають все більш конфронтаційними. Існують сфери, в яких держави могли б співпрацювати, проте країни є суперниками. Вашингтон має намір вибудовувати з Пекіном відносини з позиції сили і розраховує на підтримку в цьому протистоянні з боку західних союзників, сказав держсекретар США Ентоні Блінкен у інтерв'ю CNN.

"Очевидно, у відносинах з Китаєм виникає усе більше аспектів, що підсилюють конфронтацію, вони безумовно носять суперницький характер, але є і сфери для співпраці. В кінцевому рахунку, ми повинні вибудовувати відносини з Китаєм з позиції сили", - сказав він.

За словами американського чиновника, у Штатах сподіваються на допомогу своїх союзників у боротьбі з Китаєм. Консолідована позиція посприяє успіху в цьому напрямку.

"Якщо ми будемо виробляти спільний підхід до викликів, які представляє Китай, ми ефективніше будемо з ними справлятися", - додав він.

Також Блінкен підкреслив, що США наразі не прагнутимуть притягнути до відповідальності Китай з питань, пов'язаних з пандемією COVID-19. В першу чергу у Вашингтона присутні претензії до Пекіна щодо інших ситуацій.читайте такожКитай оголосив, що більше не визнає США в якості світового лідера

Протистояння США і Китаю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти