"Важко для кишень росіян" - Ходорковський про санкції

4 березня 2022, 18:05
Запасів продовольства в магазинах в кращому випадку на місяць, вважає політик.
Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський / УНІАН

Опальний російський олігарх Михайло Ходорковський вважає, що народ Росії ще не до кінця усвідомлює всю тяжкість санкцій.

Про це він повідомив в ефірі "Навальний лайф" і закликав народ виходити на протести проти повномасштабної російської агресії проти України.

"Люди ще не зрозуміли наскільки це буде важко для їх власних кишень, для їх власної репутації і для їх власної можливості існувати в світі. Мені досі деякі люди кажуть, що ми боїмося робити те і те, тому що можуть на 15 діб відправити в ізолятори, або інші погані речі зробити. Для мене було аргументом сім днів тому. Коли ми бачимо, що відбувається в Харкові, Києві, в Україні, потрібен кардинальний перегляд того, що ми можемо робити. Для того, щоб потім тобі не було соромно", - зазначив Ходорковський.

Він зазначив, що ціни в магазинах підскочать в 2-3 рази, а запасів на складах вистачить на місяць. Зі споживчою панікою ці запаси зникнуть за тиждень-два. На даний момент закуповувати продукцію за кордоном не представляється можливим. Зростання цінників в найближчий тиждень - це незворотні наслідки дій російської влади.

Також на своїй сторінці в Facebook Ходорковський зазначив, що всі фонди Росії обнулилися. А накопичене РФ золото не купить жодна країна світу.

"Я думаю, що з сьогоднішнього дня курс рубля почне своє вільне падіння, а наслідки цього ми всі знаємо - щоденна зміна цінників в магазинах, зникнення імпортних товарів, за рахунок яких забезпечується 50% російського внутрішнього ринку.... Все, що ми бачили: "Привіт, дев'яності!" ,- підсумував олігарх.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти