Стало відомо про затримання осіб, які облили кетчупом посольство РФ у Празі

18 квітня 2021, 12:18оновлено 22 квітня 2021, 11:04
Поліція Праги затримала 7 осіб.
Посольство Росії в Чехії
Російське посольство у Празі облили кетчупом в ніч на 18 квітня через підозру в причетності спецслужб РФ до вибуху в Врбетіце у 2004 році / Petr David Josek / AP

У Празі співробітники правоохоронних органів затримали 7 осіб, які в ніч на 18 квітня облили кетчупом стіну будівлі навколо посольства Росії у Чехії. Відкрито кримінальну справу про адміністративне правопорушення. Проводиться розслідування. Про це розповів офіційний представник місцевої поліції Ян Данек.

"Поліція затримала сім громадян, які в ніч на неділю (18 квітня, - ред.) облили стіни посольства РФ кетчупом. Проводиться розслідування. Щодо цих осіб відкрито справу про адміністративне правопорушення", - йдеться в повідомленні видання Blesk.читайте такожНа підірваних росіянами у Чехії складах була зброя для України - ЗМІ

Зазначається, що стіни російського дипломатичного відомства вже вдалося відчистити. Активісти стверджують, що кетчуп – це символ крові загиблих у 2014 році під час вибуху боєприпасів у селі Врбетіце в районі міста Злін на сході Чеської республіки. Фотографії посольства опублікував Telegram-канал РИА Новости.

відео дня
Стало відомо про затримання осіб, які облили кетчупом посольство РФ у Празі

Вибух військового складу у Чехії у 2014 році

  • У чеському селі Врбетіце в районі міста Злін 16 жовтня 2014 року стався вибух боєприпасів на складах озброєння. Загинули два місцевих жителя. Вибух призвів до серйозних руйнувань. Вибухнув склад №16, який орендувала компанія з Острави Imex Group. Через два місяці вибухнув інший склад - №12, який контролювала та ж фірма. Через 6,5 років росіяни звинуватили Росію в причетності до вибухів. Поліція Чехії оголосила в розшук Олександра Петрова і Руслана Боширова - громадян Росії, яких чеські поліцейські вважають співробітниками ГУ Генштабу Міноборони РФ.
  • У суботу, 17 квітня, влада Чехії оголосила про видворення з країни 18 співробітників посольства Росії у Празі, які, згідно з їх версією, є "офіцерами російських спецслужби СЗР і ГРУ". Рішення прийнято у зв'язку з появою відомостей про те, що до вибуху на складі у Врбетіце у 2014 році, під час якого загинули 2 людини, можуть бути причетні "офіцери російської військової розвідки".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти