ЗМІ з'ясували, чи голосуватимуть за призначення Байдена президентом

2 січня 2021, 08:53оновлено 2 січня 2021, 22:09
Очікується, що голосування за призначення Джо Байдена 45-м президентом США відбудеться в Конгресі США 6 січня
Трамп, США
Чи будуть республіканці голосувати за призначення Байдена президентом / Reuters

Близько півтори сотні членів Республіканської партії з числа конгресменів відмовляться офіційно підтримувати перемогу Джо Байдена на виборах президента США-2020.

Про це повідомляє американський телеканал CNN. Двоє членів Палати представників (нижньої частини Конгресу) від Республіканської партії заявили журналістам, що очікують ‒ щонайменше 140 їхніх колег по партії проголосують проти підрахунку голосів колегії вибірників 6 січня. Саме в цей день, як очікується, Конгрес засвідчить перемогу обраного президента Джо Байдена.

Журналісти, однак, повідомляють, що однопартійці чинного президента США Дональда Трампа мають нульові шанси на зміну результатів виборів. Але можуть на кілька годин відкласти неминуче визнання Байдена переможцем голосування колегії вибірників і 45-м президентом США.

читайте такожТрамп не підписав важливий закон: Байден заявив про "руйнівні наслідки"

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Колишній посол США в Росії Майкл Макфол заявив - обраний президент США Джо Байден після інавгурації не стане прагнути до дружби з президентом Володимиром Путіним.
  • За словами колишнього дипломата, Байден буде більше говорити про демократію і права людини в Росії, але і в багатьох країнах, не тільки Росії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти