ЗМІ розповіли про план США щодо тиску на Північний потік-2

23 листопада 2020, 05:20оновлено 23 листопада 2020, 21:41
За даними журналістів, у Вашингтоні не залишають план остаточно поховати газопроводу Північний потік-2
Північний потік-2
Газопровід Північний потік-2 / Reuters

Американська влада посилила тиск на європейські компанії, які беруть участь у будівництві російського газопроводу Північний потік-2.

Про це з посиланням на джерело пише європейське агентство Dpa, повідомляє Deutsche Welle. При цьому, нібито в Білому домі не мають особливого бажання вводити новий пакет санкцій проти Північного потоку-2.

Проте за даними джерел, деякі чиновники вже контактують з компаніями, які будують газопровід.

"США не хочуть вводити санкції проти європейських компаній. Ми робимо ці дзвінки, щоб попередити їх і дати їм час вийти з проєкту", ‒ зазначило джерело і висловило впевненість у швидкому краху Північного потоку-2.

читайте такожПівнічний потік-2 приречений на поразку - Gazeta Polska Codziennie

Позиція США щодо Північного потоку-2 - що було раніше:

  • США виступають категорично проти будівництва та реалізації російського енергетичного проєкту Північний потік-2. Американський Конгрес схвалив оборонний бюджет на 2021 рік, який включає пункти про посилення санкцій проти Турецького потоку і Північного потоку-2.
  • Влітку у Вашингтоні заявляли, що Америка не допустить закінчення будівництва Північного потоку-2 і буде вводити санкції проти компаній, які опосередковано беруть участь у реалізації проєкту.
  • Позиція США не дозволяє завершити процес будівництва газопроводу. Американська влада обіцяє докласти максимум зусиль для того, щоб СП-2 так і не був реалізований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти