Скандал з дипломатами: в ЄС перейшли до погроз на адресу Росії

5 лютого 2021, 19:53
Німеччина погрожує Росії заходами у відповідь, якщо Москва не піде на поступки в питанні висилки дипломатів ЄС. До загроз ФРН приєдналися Польща і Швеція.
Відносини Росії і Німеччини під загрозою - дипскандал набирає обертів
Відносини Росії та Німеччини під загрозою: дипскандал набирає обертів / Фото: УНІАН

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас пригрозив Росії заходами у відповідь, якщо Москва не перегляне своє рішення про висилку європейських дипломатів.

Дипломатів вислали нібито за участь в акціях протесту на захист Олексія Навального. Серед них був і співробітник німецького посольства в Москві.

У заяві міністра, що опублікований на сайті Представництва Німеччини в Росії, рішення Москви називається невиправданим. На думку Мааса, воно ще більше погіршує відносини Росії з Європою.

читайте такожРосія жорстко відреагувала на заклики заходу звільнити Навального"Якщо Росія не перегляне цей крок, він не залишиться без відповіді", – запевнив глава зовнішньополітичного відомства Німеччини.

За його словами, німецький дипломат "всього лише виконував свої завдання, що передбачені Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, а саме законним шляхом отримував інформацію про те, що відбувається в країні".

До загроз ФРН приєдналися Польща і Швеція. Там також загрожують Москві "відповідними відповідями".

Суд над Навальним: новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти