Путін зібрався збільшити територію Росії

5 грудня 2020, 14:58оновлено 5 грудня 2020, 15:30
Протягом наступних десятиліть Росія буде приростати, впевнено заявив глава Кремля.
Путина
Путін завив, що Росія "приросте" новими територіями / Reuters

Глава Кремля Володимир Путін заявив, що протягом наступних десятиліть Росія буде "приростати" Арктикою і північними територіями.

Президент Росії уточнив, що понад 70% країни знаходиться у північних широтах. За його словами, те, що відбувається на півночі має для Росії особливий інтерес, і це стосується не тільки освоєння Північного морського шляху, повідомляє РИА Новости.

"Протягом наступних десятиліть Росія буде приростати, звичайно, Арктикою і північними територіями, це абсолютно очевидні речі", – сказав Путін під час зустрічі з волонтерами та фіналістами конкурсу "Доброволець Росії" у суботу, 5 грудня.

Російський президент підкреслив, що розвиток цього напрямку є майбутнім країни.

Заяви Путіна - про що глава Кремля повідомляв раніше:

  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що багатовіковий зв'язок Росії, Вірменії та Азербайджану, а також пріоритети зовнішньої політики Москви стали причинами російського втручання у процеси врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту у Нагірному Карабасі.
  • Президент Росії Володимир Путін заявив, що в Росії закінчують будівництво нового і майже невразливого пункту управління стратегічною ядерною зброєю.
  • Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що під час розпаду СРСР всі республіки порушували союзний договір і "потягли" з собою "споконвічно російські землі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти