З'явилося відео, як корабель РФ адмірал Виноградов витісняє есмінець США Джон Маккейн

24 листопада 2020, 21:47
Інцидент стався в російських територіальних водах.
корабель
З'явилося відео, на якому російський корабель витісняє есмінець США / фото: Думська

Російське військове відомство опублікувало відео, на якому великий протичовновий корабель Адмірал Виноградов витісняє есмінець США Джон Маккейн з територіальних вод РФ в затоці Петра Великого.

Відео опубліковано в YouTube. Про подію повідомили в Міністерстві оборони РФ.

Російська сторона стверджує, що есмінець вторгся в територіальні води РФ в Японському морі. Його зупинив великий протичовновий корабель Адмірал Виноградов, пригрозивши судну тараном. Після застереження Джон Маккейн відразу вийшов у нейтральні води.

Відреагували на подію і в США. У Вашингтоні заявили, що американський ескадрений міноносець Джон Маккейн не порушував російський кордон на півдні Приморського краю. Екіпаж корабля проводив операцію із забезпечення свободи судноплавства. У його зону відповідальності входить західна частина Тихого і східна частина Індійського океанів.

читайте такожСША завдали нового санкційного удару по Росії

Санкції проти Росії

  • Мінфін США 19 листопада вніс дві російські компанії в список санкцій по КНДР. Як зазначили в американському Мінфіні, компанії "були залучені, сприяли або несуть відповідальність за експорт примусової робочої сили з Північної Кореї".

  • 12 жовтня глави МЗС Європейського Союзу схвалили пропозицію Франції та Німеччини щодо санкцій відносно російських чиновників і організацій, звинувачених в отруєнні лідера опозиції Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи "Новачок".

  • В Адміністрації США вирішили включити в список санкцій проти Росії Центральний науково-дослідний Інститут хімії та механіки за розробку та розповсюдження вірусного програмного забезпечення Triton.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти