Pfizer, Moderna або Johnson: яка з трьох вакцин рятує від смерті від COVID-19

12 листопада 2021, 10:29
Вчені кажуть, що коронавірусні вакцини від компаній Pfizer / BioNTech, Moderna і Johnson and Johnson рятують від смерті від коронавірусу з ефективністю 70-80%.
Файзер
Вчені відповіли, яка з трьох вакцин рятує від смерті від COVID-19 / УНІАН

Медики проаналізували дані 780 тисяч людей, які прищепилися на початку 2021 року, і з'ясували, що, хоча коронавірусні вакцини від компаній Pfizer / BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson до кінця року стали гірше захищати від зараження, вони все одно рятують від смерті від коронавірусу з ефективністю 70-80%. Результати відповідного дослідження були опубліковані в журналі Science.

Шотландські вчені з'ясували, що вакцина від Pfizer захищає від зараження дельта-штамом з ефективністю 79%, а Astrazeneca — з ефективністю 60%.

Конкретно — з липня по жовтень вакцина від Pfizer/BioNTech запобігала смерті від коронавірусу з ефективністю 84,3% (70,1% у людей старше 65 років), вакцина від Moderna – з ефективністю 81,5% (75,5% у людей старше 65 років), а вакцина від Johnson & Johnson-з ефективністю в 73% (52,2% у людей старше 65 років).

відео дня
Pfizer, Moderna або Johnson: яка з трьох вакцин рятує від смерті від COVID-19

читайте такожНазвано найбезпечніші вакцини для вагітних

Нагадаємо, раніше відомий педіатр, доктор Євген Комаровський розповів, що лише препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech (в просторіччі "Файзер") був досліджений вченими до кінця.

"По Пфайзеру закінчена третя фаза - повністю. Пфайзер досліджений до кінця, модерну теж практично до кінця", - стверджує педіатр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти