Відставка Пашиняна і відхід Росії з Карабаху: експерт назвав сценарій

22 листопада 2020, 02:05
Російські миротворці не люблять йти з чужих територій, проте ситуація може змінитися, стверджує Євген Дикий.
Нагірний Карабах, миротворці
Через 5 років ситуація може змінитися, внаслідок чого миротворці РФ можуть залишити Нагірний Карабах - експерт / Фото Reuters

Прем'єрміністр Нікол Пашинян через капітуляцію Вірменії у Нагірному Карабасі з високою ймовірностю відправиться у відставку. Уряд країни реально винен у тому, що не пояснював реальну ситуацію на фронті. Однак не виключено виведення з регіону і російських миротворців.

Про це розповів експерт Міжнародного інституту демократії Євген Дикий в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи подальший розвиток подій після закінчення нагірно-карабаського конфлікту.

На його думку, відставка Пашиняна в будь-якому випадку відбудеться - питання лише в тому, коли це відбудеться: незабаром або в найближчому майбутньому. Причиною тому є відповідальність влади за поразку Єревана у Нагірному Карабасі.

"В цілому можна сказати, що зміна влади з великою ймовірністю відбудеться. Уряду не пробачать поразку у війні, хоча тут велике питання, чи є провина вірменського уряду в цій поразці. Але в будь-якому випадку за таку важку поразку хтось повинен відповісти, і логічно, що винним стане керівництво країни", - зазначив Дикий.читайте такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

Як вважає аналітик, конкретна провина влади в тому, що вони не інформували населення про реальну ситуацію, пов'язану з військовими діями у Карабасі. Людям говорили про успішні відбиття атак ворога, після чого було підписано угоду про припинення бойових дій.

"І тільки тоді країна дізнається, що весь цей час відбувалася катастрофа... Якби людей хоча б весь час тримали в курсі, можливо, ставлення до уряду було б інше", - вважає експерт.

При цьому він не виключає зміни ситуації навколо конфлікту у Нагірному Карабасі через 5 років. Росія навряд чи має намір залишати регіон, проте Москва може зіштовхнутися з внутрішньополітичними проблемами, які можуть посприяти такому розвитку подій.

"Питання, чи буде Росія зацікавлена і мати можливість вести таку ж політику, як зараз. Зазвичай російські миротворці не люблять йти з чужих територій. Але через 5 років в самій Росії може скластися така ситуація, що їм буде не до сусідніх республік і, можливо, що договір продовжено не буде", - підкреслив Євген Дикий.читайте такожУ РФ розповіли, що діється у Нагірному Карабасі під час відступу їхніх військ

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти