Обмеження через Covid-19 спровокували спалахи поліомієліту та кору

7 листопада 2020, 18:28
У ВООЗ стурбовані порушеннями графіків вакцинації від небезпечних захворювань.
ВООЗ, будівля
У ВООЗ стурбовані спалахами поліомієліту та кору / Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я висловила стурбованість у зв'язку з тим, що пов'язані з пандемією коронавірусу обмеження стримують важливі програми імунізації, що вже призвело до точкових спалахів поліомієліту та кору.

Як повідомляє Reuters, на брифінгу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреесус констатував, що на початку року Африка майже поборола поліомієліт.

Однак епідемія Covid-19 порушила регулярні програми імунізації і спровокувала неконтрольований поліомієліт в Африці. Люди стали частіше хворіти такими захворюваннями, як поліомієліт, кір і пневмонія.

Генеральний директор ВООЗ попереджає, що відмова від викорінення поліомієліту зараз призведе до глобального відродження хвороби, і протягом 10 років щорічно може бути до 200 тисяч нових випадків.

читайте такожТуристів з Данії не пропускають через мутацію коронавірусу у норок"Хоча світ уважно спостерігає, як вчені працюють над забезпеченням безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19, важливо, щоб усі діти отримували вже доступні рятівні вакцини", - сказав він.

Гебреесус додав, що світ не може через боротьбу з однією небезпечною хворобою дозволити іншим смертельним захворюванням відновити свої позиції. Зокрема, за словами представника ВООЗ, зараз спостерігається найбільша кількість нових заражень на кір за останні два десятиліття.

Мутації коронавірусу

  • Уряд Данії доручив знищити всіх норок на звірофермах після виявлення випадків зараження мутованим коронавірусом серед тварин.

  • Вірусолог Анатолій Альтштейн заявив, що новий штам коронавірусу, який нещодавно був виявлений в Індонезії, більш летальний, він відрізняється надмірною кровожерливістю.

  • Вчені з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл (США) припустили, що штам коронавірусу SADS-CoV, відомий як синдром гострої діареї у свиней, може також поширитися на людей.

  • Американські вчені досліджували коронавірус 2020 від двох хвиль інфекції і з'ясували, що в останніх зразках переважає більш заразний штам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти