Експерт пояснив, як SpaceX запуском ракети "поховала" Роскосмос

31 травня 2020, 01:21оновлено 31 травня 2020, 02:04
Аналітик вважає, що у Кремлі повинні задуматися про стан космічної галузі в країні.
Експерт пояснив, як SpaceX запуском ракети
SpaceX показала всьому світові свою космічну потужність / Фото: скріншот з відео

Керівник Інституту космічної політики РФ Іван Моїсеєв заявив, що перший в історії запуск приватною компанією SpaceX пілотованого космічного корабля Crew Dragon в космос повинен змусити російську владу серйозно задуматися про стан космічної галузі в країні.

"Успіх невеликої американської фірми змусить Росію задуматися про стан вітчизняної космонавтики <...> SpaceX, в якій працює 6 тис. осіб, з космічної потужності зрівнялася з Роскосмосом, де працюють 250 тис. осіб", — сказав Моїсеєв в інтерв'ю РІА Новости.

За словами експерта, після успішної місії SpaceX 30 травня Росія втратила можливість продавати іноземним космонавтам місця для польотів до МКС на вітчизняному кораблі Союз.

Моїсеєв стверджує, що за всіма технічними характеристиками космічний корабель Crew Dragon набагато перевершує російський аналог Союз. Відтепер, переконаний аналітик, Кремль не зможе використати "своє монопольне становище в пропагандистських цілях".

Як раніше повідомлялося, у США компанія SpaceX Ілона Маска 30 травня в 22:22 за київським часом успішно здійснила запуск космічного корабля Crew Dragon з двома астронавтами на борту.

Нагадаємо, 27 травня SpaceX скасувала місію по відправці астронавтів у космос з причини несприятливих погодних умов за 16 хвилин до зльоту. Здійснити зліт успішно вдалося лише з другої спроби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти