У Польщі українські огірки назвали вітчизняними для залучення покупців

25 травня 2020, 17:37
Порушення виявила торгова інспекція.
Огірки
Огірки з України в Польщі видавали за місцеві / kp.ua

У Польщі мережа великих супермаркетів Biedronka свідомо дурила клієнтів, вказуючи на овочах і фруктах неправдиву країну-виробника.

Як повідомляє TVP Info, торгова інспекція виявила, що найбільша комерційна мережа роздрібної торгівлі в Польщі продавала під виглядом польських тепличні огірки з України, моркву з Бельгії і Нідерландів і капусту з Франції.

Стосовно торгової мережі управління у сфері конкуренції та захисту прав споживачів Польщі порушило справу. Звинувачується Jeronimo Martins Polska, якій належить мережа магазинів. У розслідуванні зазначено, що для багатьох покупців країна походження товарів є ключовим чинником при покупці.

відео дня

читайте такожБрязкання Іскандерами і скиглення шавки: як Польща поставила РФ на місцеЗазначається, що деякі покупці свідомо підтримують вітчизняного виробника, тому патріотично купують ті чи інші товари. У зв'язку з цим неправдива інформація про виробника може серйозно вплинути на вибір покупця. За результатами розслідування власнику мережі магазинів загрожує штраф у розмірі до 10% від річного обороту.

Інспекція вказує, що вчинок торговельної мережі є умисним ще і з тієї причини, що польський уряд на тлі карантину та пандемії коронавіруса просив співвітчизників купувати місцеві товари і підтримувати власного виробника.

Нагадаємо, глава МВС Польщі Маріуш Камінський схвалив розширення переліку осіб, які можуть перетнути кордон держави під час карантину через китайський коронавірус.

Також в Державній прикордонній службі України повідомили, що українці можуть потрапити в Польщу пішки або на автомобілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти