"Не країна, а бензоколонка": у США сенатор атакував зі звинуваченнями Росію

21 грудня 2020, 13:34оновлено 21 грудня 2020, 23:23
Висловлюючись з приводу недавніх кібератак на американські держустанови Мітт Ромні особливо вирази не підбирав.
Ромні
Мітт Ромні / Reuters

Мітт Ромні, сенатор США від штату Юта й екскандидат на пост президента країни, назвав Росію бензоколонкою, яка прикидається країною.

З такою заявою виступив в ефірі телеканалу CNN. На думку Ромні, Китайська Народна Республіка є куди більш потужною загрозою для Сполучених Штатів.

Висловлюючись з приводу недавніх кібератак на американські державні установи (у скоєнні яких звинувачують російських хакерів), Ромні заявив ‒ обраний президент США Джо Байден розважлива і розумна людина й адекватним чином оцінюватиме загрозу з боку Росії.

"Але я також думаю, що він визнає, що Китай в довгостроковій перспективі є більш значною загрозою для Америки. Росія - це, якщо завгодно, бензоколонка, яка тільки прикидається країною, як говорив Джон Маккейн. У них зараз великі труднощі, вони переживають період занепаду і накидаються на оточення", — заявив сенатор від Юти.

читайте такожЄвросоюз ввів санкції проти Росії за кібератаки на Україну

Кібератака Росії на США:

  • Колектив хакерів зламав системи, які належали Міністерству фінансів США і Національному управлінню телекомунікацій та інформації (NTIA).
  • Як повідомляє Reuters, хакери працювали на Росію і відстежували внутрішній поштовий трафік в міністерствах фінансів і торгівлі США.
  • За твердженням видання Washington Post, за кібератаками стоїть хакерська група APT29 або Cozy Bear, нібито працює на російську Службу зовнішньої розвідки.
  • Своєю чергою прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відкинув звинувачення на адресу Росії в організації хакерських атак на США.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти