Не протрималися і години: перемир'я в Карабасі вже порушено

10 жовтня 2020, 12:10
Про обстріли повідомило і Міноборони Вірменії, і Міноборони Азербайджану.
Нагірний Карабах-2
У ніч на 10 жовтня Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі / Reuters

Режим припинення вогню в Нагірному Карабасі порушений. Про обстріли повідомило і Міноборони Вірменії, і Міноборони Азербайджану.

Зокрема, Міноборони Вірменії заявило, що армія Азербайджану порушила режим припинення вогню і почала атаку в місцевості Караханбейлі, передає ТАСС.

"Ігноруючи оголошене 10 жовтня з 12:00 гуманітарне припинення вогню, азербайджанські підрозділи о 12:05 зробили атаку на ділянку Караханбейлі. Підрозділи армії оборони Арцаха (невизнана Нагірно-Карабаська Республіка - ред.) вживають відповідних заходів щодо припинення атаки противника", - повідомила прес-секретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

У свою чергу, Міноборони Азербайджану повідомило про обстріл з вірменського боку територій Тертерського й Агдамського районів навколо Нагірного Карабаху.

"Противник обстрілює території Тертерського і Агдамського районів", - йдеться в повідомленні.

Інформація з'явилася на сайті оборонного відомства о 12:34 за місцевим часом.

читайте також"Це не війна за Карабах": експерт розкрив плани Росії й Туреччини на Кавказі

Війна в Карабасі - про що повідомлялося раніше:

  • У ніч на 10 жовтня Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я в Нагірному Карабасі та погодилися почати обмін полоненими і вбитими після набуття чинності режиму припинення вогню.
  • 6 жовтня прем'єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що Вірменія готова до поступок щодо Нагірного Карабаху, якщо на них піде Азербайджан.
  • 6 жовтня Туреччина поставила жорсткий ультиматум Вірменії щодо Нагірного Карабаху. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ході свого візиту в Баку заявив, що вирішення конфлікту в короткі терміни можливе лише в разі виведення Єреваном своїх військ з території невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти