На Гаїті спіймали ймовірних вбивць президента країни Мойза

8 липня 2021, 09:57
За даними посла Гаїті в США Бокчіта Едмонда, кількох підозрюваних у вбивстві керівника держави зараз активно допитують місцеві копи
Моіз
Жовенель Моіз / Reuters

Гаїтянська поліція затримала підозрюваних у вбивстві президента цієї країни Жовенеля Мойза. Про це в Twitter повідомив держсекретар Гаїті Франц Екзантус.

"Передбачувані вбивці президента Мойза були схоплені Національною поліцією сьогодні ввечері", - написав Екзантус. І зазначив, що інші подробиці з'являться найближчим часом.

Пізніше посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд повідомляв, що кількох підозрюваних у вбивстві керівника держави зараз допитують.

Крім того, місцеві журналісти з посиланням на керівника Національної поліції Гаїті Леона Шарля говорили, що оперативникам вдалося ліквідували чотирьох найманців, причетних до вбивства президента. І ще двох вдалося затримати.

читайте такожЕкс-президента Франції вбив коронавірус

Нагадаємо, раніше обіймав посаду президента Гаїті з 2017 року Моїза застрелили невідомі, що увірвалися в його резиденцію в ніч на 7 липня. При нападі була поранена його дружина Мартін.

Прем'єр-міністр країни Клод Жозеф назвав подію "одіозним, нелюдським і варварським" злочином і розповів, що нападники говорили іспанською мовою.

Пізніше з'явилися повідомлення, що дружина Моіз померла від отриманих поранень. Однак посол Гаїті в США Бокчіт Едмонд спростував цю інформацію. За його словами, першу леді евакуювали в лікарню Майамі в американській Флориді. Її стан дипломат назвав стабільним, але критичним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти