Мармурові статуї та аквадискотека: спливли нові деталі про палац Путіна

30 січня 2021, 05:27
Будівельники називають об'єкт під Геленджиком як "Діміна дача".
Мармурові статуї та аквадискотека: спливли нові деталі про палац Путіна
Палац Путіна під Геленджиком / meduza.io

Зведення палацу президента Росії Володимир Путін під Геленджиком на мисі Ідокопас почалося в середині 2000-х.

Як пише видання Медуза, весь мис Ідокопас, де побудована резиденція кремлівського глави, пронизує 16-поверховий підземний комплекс, вхід в який знаходиться всього в 30-40 метрах від одного з кутів палацу.

"Під будинком - цілий мурашник в скелі. Ми просто заходимо в вестибюль - як ми це кожен день робимо в метро - і починаємо спускатися вниз. На 14-15 рівні — верхній блок технічних приміщень. На восьмому - винотека. У самому низу, на першому поверсі, ще технічні приміщення - і стометровий тунель, який виходить на пляж. Основний VIP-вихід в пляжну зону - коли ми будували, там передбачався траволатор - як в Шереметьєво", — розповів гірський інженер Віктор, який працював на об'єкті.

Якщо мешканцям палацу знадобиться евакуація, її проводитимуть саме через цей підземний комплекс. Всередину мису можна потрапити з трьох різних вестибюлів, йдеться в матеріалі: один біля головного будинку, інший — на причалі, а ще один через всю скелю дотягується до місцевого урочища Молоканова щілина.

Мармурові статуї та аквадискотека: спливли нові деталі про палац Путіна
/ meduza.io

Інженер оцінив вартість зведення однієї подібної шахти в суму, "порівнянну з будівництвом однієї-двох станцій метро".

Одними з найбільш обговорюваних об'єктів на території палацу Путіна після виходу розслідування стали "аквадискотека" і "склад грязі". На ділі перша виявилася світлодинамічним фонтаном з барною стійкою, повідомив журналістам її проектувальник.

Тоді як "склад грязі", як і припускали деякі користувачі інтернету, служить місцем зберігання лікувальних грязей.

Мармурові статуї та аквадискотека: спливли нові деталі про палац Путіна
/ meduza.io

Аквадискотек в маєтку глави Кремля дві - друга знаходиться на території шато при виноробному господарстві в селищі Дивноморське. Це шато Навальний також відносить до володінь російського президента. Також там є джакузі з видом на штучний водоспад, камінний зал, винний льох, патіо, кілька дегустаційних кімнат, музей вина, кімната охорони, кабінет-бібліотека, три тераси і оглядовий майданчик, повідомили журналісти.

"Один зі співрозмовників Медузи, вже багато років зводить на чорноморському узбережжі урядові резиденції, в тому числі президента і патріарха, називає шато і навколишні виноградники (об'єкт, який почали будувати в роки президентства Дмитра Медведєва) так: "Діміна дача", — кажуть журналісти.

Сам Медведєв, згідно з розслідуванням ФБК "Він вам не Дімон", як і Путін захоплюється виноробством.

Видання стверджує, що свій палац Путін відвідує рідко: за підрахунками журналістів, господар Кремля бував там як мінімум чотири рази.

Працюючі на об'єкті будівельники та інженери нарікають на відсутність у проекту концепції, естетики, "сенсу" і керуючої волі "і бачать причину постійних переробок на території резиденції в "хотєлках" Путіна.

Мармурові статуї та аквадискотека: спливли нові деталі про палац Путіна
/ meduza.io

"То льодовий палац, то ще щось. Величезна кількість всяких підсобних приміщень, які не експлуатуються: все занепадає, все постійно переробляють, плитка відвалюється, її заново кладуть", — зазначив один з інженерів.

У путінському маєтку за останні три роки зникли всі білі мармурові статуї, оскільки вони позеленіли від солі і вогкості, поділився подробицями колишній співробітник експлуатаційної служби.

читайте також"Нудно, дівчатка": Путін відповів на розслідування Навального про палац в Геленджику

Палац Путіна в Геленджику: про що повідомлялося раніше

  • У Фонді боротьби з корупцією оприлюднили розслідування, в якому говориться, що Загальна площа "палацу Путіна" оцінюють в 17 691 квадратний метр, а попередня вартість будівництва становить близько 100 млрд рублів.
  • У фонді з'ясували, що на території особняка є підземний вісімдесятиметровий міст, Льодовий палац, тунель для спуску до Чорного моря і навіть церква.
  • У Кремлі стверджують, що цей особняк не був побудований для президента РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти