У Навального випустили розслідування про розкішний чорноморський палац Путіна: у Кремлі відповіли

19 січня 2021, 17:14оновлено 19 січня 2021, 17:45
У Мережу виклали нове розслідування, проведене Олексієм Навальним і його Фондом боротьби з корупцією.
Путина
Володимир Путін / Reuters

Фонд боротьби з корупцією, який очолює російський політик-опозиціонер Олексій Навальний, опублікував нове розслідування про обставлений з зухвалою розкішшю палац, нібито належить президенту РФ Володимиру Путіну.

Відеоролик з розслідуванням було опубліковано на YouTube-каналі Навального. Опозиціонери зазначають, що палац побудований на Чорноморському узбережжі біля міста Геленджик. І є найбільш охоронюваним місцем в РФ, оскільки забезпеченням його безпеки займаються тисячі осіб.

Палац Путіна соратники Навального порівнюють по території з князівством Монако. Площа самої ділянки становить 68 гектарів, але він оточений буферною зоною в 7 тисяч гектарів, яка за документами належить ФСБ. Більш того, над усією цією територією неухильно дотримується безпольотна зона.

Загальну площу будівлі оцінюють в 17 691 квадратний метр, а попередня вартість будівництва - близько 100 мільярдів рублів.

Також стверджується, що на території є підземний Льодовий палац, церква, вісімдесятиметровий міст. А також тунель для спуску з палацу до моря. У самій будівлі десятки кімнат, в тому числі й для обслуговчого персоналу.

У Навального стверджують, що палац Путіна будували на гроші, нібито "відмиті" через спеціальні офшорні зони. А спочатку кошти надходили від великих бізнесменів у формі благодійних пожертвувань фірмі Петромед. У ФБК вважають, що бізнесмени знали ‒ гроші підуть на корупційні цілі у вигляді будівництва Палацу для Путіна.

Путінський прессекретар Дмитро Пєсков спростував факт будівництва палацу для президента РФ. "По суті, це неправда", - заявив в коментарі РІА Новини він.

читайте такожУ Росії прямо у відділенні поліції Навального заарештували на 30 діб

Дивитися з 25:50

Олексій Навальний новини

  • Федеральна служба виконання покарання 29 грудня викликала Олексія Навального в управління ФСВП по Москві. Політика, який на той момент перебував у Німеччині, де проходив реабілітацію після отруєння хімічною речовиною Новачок, звинуватили в ухиленні від проходження заходів, пов'язаних з його умовною судимістю у справі Ів Роше.
  • Навальний повернувся до Москви 17 січня і був затриманий співробітниками правоохоронних органів під час проходження прикордонного контролю в Шереметьєво.
  • 18 січня Химкинський міський суд заарештував Навального на 30 діб. Судове засідання проводилося в одному з місцевих відділень поліції.
  • Далі - Навальний звернувся до росіян з проханням виходити на вулиці. Соратник політика Леонід Волков заявив, що опозиція готується до масштабних мітингів по всій країні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти