Мінськ викликав "на килим" посла України і висунув гучні звинувачення

26 листопада 2020, 10:28
Від України зажадали забезпечити безпеку дипломатичних місій Білорусі.
Білорусь, прапор
У Білорусі зробили жорстку заяву на адресу України / УНІАН

У Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь 26 листопада був викликаний надзвичайний і повноважний посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МЗС Білорусі.

Українському дипломату вручена нота МЗС, в якій Мінськ висловив рішучий протест у зв'язку з серією "антибілоруських акцій щодо посольства Республіки Білорусь в Україні".

Від України зажадали забезпечити на належному рівні безпеку дипломатичної місії відповідно до норм Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року, зазначили в МЗС.

Послу України висловлено крайню заклопотаність "бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій і відсутністю належних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони".

У МЗС Білорусі заявили, що "протиправна діяльність радикальних елементів біля будівлі білоруської дипломатичної місії в Києві створює безпосередню загрозу для її функціонування, а також для безпеки співробітників посольства і членів їх сімей".

читайте такожУ МЗС України висміяли Лукашенка через "спецслужби США в Києві"Білорусь очікує реакції української сторони у зв'язку з провокаціями, що "мали місце, щодо почесного консульства Республіки Білорусь у Львові" і "актами вандалізму".

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив про те, що спецслужби США нібито створили в Києві центр центр для "розгойдування ситуації на планеті".

Дипскандали між Києвом і Мінськом:

  • 14 жовтня, Білоруський МЗС викликав посла України Ігоря Кизима і вручив йому ноту, в якій Мінськ висловив заклопотаність прийняттям Указу про залучення IT-фахівців з Республіки.
  • Білорусь розглядає указ президента України Володимира Зеленського про IT-фахівців як недружній крок, зазначили в МЗС Республіки.
  • У жовтні білоруські прикордонники провели огляд автомобіля, на якому посол України в Білорусі Ігор Кизим повертався до Мінська.
  • Були опубліковані кадри. де відображено, як білоруські прикордонники на пункті пропуску попросили українського дипломата відкрити багажник.
  • У свою чергу Кизим повідомив, що такі дії не передбачені Віденською конвенцією.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти