Макрон розповів, як Захід повинен чинити у відносинах з Росією

18 квітня 2021, 08:43оновлено 18 квітня 2021, 09:45
Французький лідер Еммануель Макрон заявив, що зараз міжнародне співтовариство дотримується дуже наївного підходу щодо Російської Федерації.
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон / Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон стверджує, що міжнародне співтовариство зобов'язане якомога чіткіше позначити "червоні лінії" у відносинах з Російською Федерацією. Про це повідомляє CBS News.

Французький лідер заявив в інтерв'ю, що повністю поділяє бажання президента США Джо Байдена з приводу діалогу з Росією, проте в цьому питанні вкрай важлива чіткість.

"Думаю, тільки санкцій недостатньо, але санкції є частиною пакету. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, однак, щоб вести конструктивний і ефективний діалог, вам потрібна довіра", - сказав Макрон.

Для досягнення надійного ефекту, зазначив президент Франції, потрібно визначити чіткі червоні лінії з Росією. На його думку, міжнародне співтовариство дотримується дуже наївного підходу щодо РФ.

"Вважаю, що те, що сталося кілька років тому, коли в Україну вторглися, це не провал дипломатії, це провал нашої колективної довіри до Росії", ‒ додав Макрон.

читайте такожМакрон повідав, як визначать долю членства України в ЄС

Переговори Зеленського і Макрона:

  • Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 16 квітня, прибув з візитом до Парижа і провів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном. До дискусії по відеозв'язку приєдналася і канцлер Німеччини Ангела Меркель.
  • Зеленський заявив, що він планував поговорити і з главою РФ Володимиром Путіним. Російський президент, втім, відмовився брати участь у дискусії Зеленського, Меркель і Макрона.
  • На підсумковому брифінгу президент Зеленський прокоментував можливу зустріч президента США Джо Байдена з господарем Кремля Володимиром Путіним. Він позитивно оцінив перспективи переговорів, однак уточнив, що якщо дискусія американського і російського лідерів по Україні буде проходити без участі Києва, це не принесе результату.
  • Крім того, Зеленський анонсував на 19 квітня проведення переговорів радників лідерів Нормандського формату щодо Донбасу. В рамках дискусії сторони повинні обговорити мирний план з врегулювання військового конфлікту в ОРДЛО.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти