Макрон видзвонив Байдена: чи відправлять США свої війська в Україну - Politico

7 червня 2024, 12:29оновлено 7 червня, 13:28
208
Президент Франції рішуче налаштований у питанні відправлення військ до України, тому під час нещодавньої телефонної розмови вирішив "підключити" і Байдена.
Макрон, Байден, войска НАТО
Макрон зателефонував Байдену з пропозицією ввести війська в Україну / Коллаж: Главред, фото: The White House, flickr

Еммануель Макрон нещодавно провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом, під час якої запропонував направити західні сили в Україну для навчання військ у зоні бойових дій.

Байден не підтримав ідею союзника. Така відповідь пов'язана з тим, що американський президент стурбований потенційними наслідками відправки військ туди, де вони можуть опинитися на лінії вогню. Це стосується військових будь-якої з країн НАТО, не лише США. На його думку, це може призвести до ескалації конфлікту, пише видання Politico.

"Дзвінок завершився без вирішення цього питання. І для Байдена і для Макрона це було нормально. Їхні бачення не збігаються в кількох важливих питаннях: Макрон обрав собі показову роль прихильника європейської самозабезпеченості та самовизначення. Макрон закликав США до такої зміни політики щодо України, яка змушує адміністрацію Байдена нервувати", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Однак, попри ці розбіжності у веденні політики, президенти Франції та США підтримують високий рівень довіри один до одного. Джо Байден зокрема розуміє, що країни НАТО можуть відрізнятися своєю політикою чи підходами.

Попри все і США і Франція зараз мають одну мету: позбавити очільника країни-агресора Росії Володимира Путіна шансу на розширення імперії. Тому прихильність Макрона Україні та основоположним демократичним цінностям навіть допомогла зміцнити відносини між ним і президентом.

Що таке Politico?

Politico — американська медіа-організація в галузі політичної журналістики, що базується в Арлінгтоні, штат Вірджинія, охоплює теми політики й урядування в Сполучених Штатах Америки і на міжнародному рівні. Контент поширюється через телебачення, Інтернет, газету The Politico та радіо, пише Вікіпедія.

Відправлення іноземних військ у Україну - що відомо

Раніше стало відомо, що говорячи про відправку в Україну своїх військових, деякі країни НАТО мають на увазі перекидання сил і засобів під егідою окремого європейського об'єднання, а не Альянсу.

Нагадаємо, ще з початку повномасштабного вторгнення в Україні присутні французькі військові, але тепер їх кількість помітно примножиться.

Аналітик Наталія Глоба розповіла, що відправка окремих військ країн-членів НАТО до України для допомоги ЗСУ можлива за 5-ма сценаріями.
Інші новини про НАТО, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти