Пільги отримають не всі: Польща готує новий "сюрприз" для українців

15 травня 2024, 17:54
766
Запровадження комплексної системи дозволить негайно призупинити пільги для будь-якого іноземця, сказали в Польщі.
Пільги отримають не всі: Польща готує новий
Польща може призупинити пільги для українців / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

У Польщі найближчими місяцями хочуть запровадити нову систему, яка дозволить перевіряти перебування українців та миттєво призупиняти пільги для тих, хто виїхав до іншої країни, заявив заступник голови польського МВС Мацей Дущик у Сеймі, передає portalsamorzadowy.pl.

"У зв’язку з тим, що закон є тимчасовим – до кінця вересня 2025 року, ми маємо змогу дуже швидко налагодити ІТ-систему, яка перевірятиме перебування в Польщі за системою ZUS (Управління соціального страхування – ред). Ми винайшли систему, яку хочемо запровадити найближчими місяцями, щоб відповісти на виклик, пов’язаний із усіма іноземцями, які отримують пільги в Польщі", – сказав чиновник.

Він також наголосив, що запровадження комплексної системи дозволить негайно призупинити пільги для будь-якого іноземця, який отримує їх у Польщі, коли він або вона виїжджає в іншу країну.

відео дня

"Ми очікуємо великої економії, тому що таких людей тут багато", - підсумував Мацей Дущик.

Управління соціального страхування Польщі

Управління соціального страхування (пол. ZUS) - це польська державна організація, відповідальна за питання соціального страхування, яка діє з 1934 року. ZUS (читається ЗУС) контролюється Міністерством праці та соціальної політики Польщі. ZUS має організаційні підрозділи, до складу яких входять: філії, інспекції та виїзні відділення. Національна мережа підрозділів ZUS включає 325 підрозділів, з них 43 - філії, 216 - інспекції та 66 - місцеві відділення, повідомляє Вікіпедія.

Перебування українців в Польщі - що відомо?

Раніше у Польщі зазначали, що не будуть захищати чоловіків-ухилянтів на території Польщі і готові допомогти Україні повернути їх у разі офіційного звернення.

Наразі Україна не зверталась до Польщі з проханням повернути українських чоловіків призовного віку на батьківщину.

Відомо і те, що міністерство науки і вищої освіти Польщі має проаналізувати ситуацію з українськими студентами, які перебувають у країні, на фоні прийняття в Україні закону про мобілізацію та обмежень для українських чоловіків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти