Латвія до лютого 2024 року посилює охорону кордону з Білоруссю

8 серпня 2023, 23:44
Наказ передбачає посилений нагляд на латвійсько-білоруському кордоні прикордонниками за підтримки збройних сил і поліції.
Латвія до лютого 2024 року посилює охорону кордону з Білоруссю
Латвія посилює свої кордони / колаж: Главред, фото: УНІАН, Marko Saarm

Кабінет міністрів Латвії посилює режим охорони кордону, що межує із Білоруссю. Посилення розпочнеться із 11 серпня 2023 року.

Як йдеться у наказі,що посилений режим триватиме пів року, з 11 серпня до 10 лютого 2024 року в Лудзенському, Краславському, Аугшдаугавському повітах і Дауґавпілсі, повідомляє LSM.

Уряд пояснює рішення збільшенням кількості випадків незаконного перетину кордону з боку Білорусі. Як стверджує уряд, компетентні установи Литви та Польщі продовжують отримувати повідомлення про випадки незаконного перетину кордону з Білорусі.

відео дня

Також наказ передбачає посилений нагляд на латвійсько-білоруському кордоні прикордонниками за підтримки збройних сил і поліції.

За даними латвійської сторони, з 11 серпня 2021 року понад 14 тисячам осіб відмовили в перетині латвійського кордону. У свою чергу, з гуманітарних міркувань з січня цього року в країну пропущено 282 особи, з них 117 неповнолітніх.

Ситуація в Білорусі: що відомо

Нагадаємо, що білоруси влаштували провокацію біля кордону Латвії. Після інциденту білоруські прикордонники заклали дірку в загородженні, щоб нелегали не повернулися в Білорусь.

Білорусь може опинитися в повній ізоляції через "вагнерівців". Відомо, що біля кордонів ЄС серйозно загострюється ситуація. Польща вже почала займатися перекиданням військових частин на схід.

Вертольоти Білорусі перетнули кордон Польщі. Польща збільшить чисельність військ на кордоні з підконтрольною агресору Росії республікою Білорусь через інцидент з вертольотами режиму Олександра Лукашенка.

Росія будує великий табір "вагнерівців" поблизу України. На аеродромі Зябровка в Білорусі розпочато створення наметового містечка для розміщення близько 1000 найманців.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти