Коли Путін випустить Навального з в'язниці: в РФ назвали головну умову

29 січня 2021, 01:30
Основна маса протестувальників виступають проти Володимира Путіна, каже Ігор Яковенко.
У Москві на акції протесту на підтримку Олексія Навального затримано сотні людей
Акції протесту в Росії / Reuters

Російського опозиціонера Олексія Навального не випустять з в'язниці до тих пір, поки Володимир Путін буде президентом РФ, заявив опозиційний російський журналіст Ігор Яковенко.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, "Навальний вийде з в'язниці, коли Путін туди прийде".

Говорячи про відмінності нинішніх протестів в РФ від тих, які були раніше, він підкреслив, що зараз люди вийшли на вулиці в багатьох містах, причому число протестуючих там навіть більше, ніж в Мсокве (у процентному співвідношенні до числа жителів).

"Це дуже важлива відмінність, тому що раніше протести носили головним чином московський характер", - говорить оглядач.

Ще одним важливим фактором він назвав те, що на вулиці міст вийшли дуже багато людей, які раніше не брали участі в протестних акціях.

"Кажуть, що близько 40% — це люди, які вперше стали брати участь у протестах. Це, звичайно, пов'язано з величезною кількістю переглядів фільму Навального", - вважає журналіст.

Він додав, що основна маса протестів була саме проти президента РФ Володимира Путіна, хоча прихильників Олексія Навального також було багато.

"Навальний, безумовно, це конкурент Путіна. У Росії є один політик — Навальний, і один узурпатор — Путін", - резюмував Яковенко.

читайте також"Нудно, дівчатка": Путін відповів на розслідування Навального по палацу в Геленджику

Мітинги в Росії:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • В той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російська влада і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня в багатьох містах РФ відбулися масові акції на які вийшли десятки тисяч людей, в ході яких відбулися запеклі зіткнення з силовиками. За підсумком стало відомо про затримання понад 3,2 тисяч осіб, повідомлялося про десятки постраждалих протестувальників і поліцейських.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти