Кожен п'ятий вертоліт з літаком: росіяни угробили без боїв 20% авіації - Newsweek

24 серпня 2023, 11:00
За даними журналу Newsweek, небойові втрати російської авіації з початку великої війни проти України перевищують 20% від підтверджених.
вертоліт
вертоліт / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і Міноборони РФ

Небойові втрати російської авіації (і літаків, і вертольотів) з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну перевищують 20% від підтверджених. Про це повідомляє портал Newsweek з посиланням на дані розслідувачів.

Суть ситуації в літаках, вертольотах і транспортних літаках окупантів, втрати яких пояснювалися несправностями російських систем, помилками пілотів, дружнім вогнем або іншими інцидентами, не пов'язаними з безпосередніми бойовими діями проти України.

На думку експертів, високі втрати російської авіації при виконанні навчальних і небойових завдань можуть бути обумовлені декількома факторами, в тому числі упущеннями країни-агресора Росії в обслуговуванні авіаційної техніки, нестачею часу на підготовку пілотів і недотриманням техніки безпеки.

відео дня

Згідно з даними проекту Oryx, який займається розслідуваннями через відкриті джерела, з початку Великої війни проти України Росія втратила в ході бойових дій 186 пілотованих літаків і вертольотів, при цьому 13 з них відзначені як "небойові" втрати.

За даними, які Newsweek вдалося знайти і підтвердити повідомленнями ЗМІ, небойові втрати авіації РФ склали не менше 48 одиниць техніки. Серед них сім літаків "Су-25", чотири надзвукові винищувачі "Міг-31" і три ударні вертольоти "Ка-52" (модель – "Алігатор").

Розслідувачі також підтверджують загальну цифру втрат РФ в авіації в 221 одиницю. Таким чином, кожен п'ятий випадок - небойові втрати армії агресорів.

Спецоперація ГУР з російським вертольотом Мі-8

23 серпня повідомлялося, що Мі-8 РФ віз запчастини до літаків "Су" окупантів, але сів в Україні. Цей вертоліт Збройних сил країни-агресора Росії опинився в Україні в результаті тривалої спецоперації військової розвідки.

Стало відомо, що ця операція тривала понад 6 місяців, а сам Мі-8 приземлився в Харківській області. Україна виманила російського пілота. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ, але приземлився на українській території.

Мі-8 залишився в Україні разом з деталями до літаків-винищувачів, які повинен був доставити росіянам.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти