Ілларіонов назвав головного союзника Путіна в адміністрації Байдена

14 червня 2021, 07:10оновлено 14 червня 2021, 12:03
Між США і Росією наразі йде битва, у тому числі і за Україну, вважає Андрій Ілларіонов.
Андрій Ілларіонов
Директор ЦРУ Вільям Бернс є союзником Кремля в адміністрації Байдена - Ілларіонов / УНІАН

У адміністрації президента США присутні потужні союзники Росії. Україна є одним з фронтів битви двох держав, а зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна готується на рівні радників національної безпеки, що теж не грає на користь української держави. Один з головних союзників Кремля - глава ЦРУ Вільям Бернс, який був американським послом у РФ і виступає проти інтеграції України до НАТО. Про це заявив економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов.

У ефірі телеканалу Україна 24 експерт розповів про те, що між США і Росією наразі йде битва, у тому числі і за Україну. Примітним є організаційний аспект зустрічі Байдена і Путіна. Організація перемовин йде на рівні сфери безпеки, а не за допомогою зовнішньополітичних відомств. Причому секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева навряд чи можна назвати чиновником, який є прихильником української держави.

"Те, що зараз відбувається, це сутичка, битва. І один з найважливіших фронтів цієї битви - це Україна. У цій битві, на жаль, Путін не один. У нього є потужні союзники, у тому числі ці союзники всередині американської адміністрації. Безпосередньо саму цю зустріч у Женеві готує не МЗС, як зазвичай готують саміти американських і російських президентів. Цей саміт готують радники з нацбезпеки - Салліван і Патрушев. Патрушев - це не та людина, з якою можна домовлятися про роззброєння, і він, звичайно, не прихильник і не союзник України", - пояснив Ілларіонов.читайте такожУгода США і Росії щодо України: на Банковій розповіли, про що домовилися Зеленський і Байден

Також він додав, що в Білому домі присутні серйозні союзники Москви, серед яких – директор ЦРУ Вільям Бернс, який не підтримує прагнення України щодо вступу до Північноатлантичного альянсу.

"Брифінги для Байдена проводив Вільям Бернс, директор ЦРУ - це один з найбільш прокремлівських співробітників американської адміністрації. Він був протягом декількох років послом у Росії. Він, наприклад, є одним з запеклих противників вступу України до НАТО і надання Україні ПДЧ", - підкреслив Андрій Ілларіонов.

Зустріч Байдена і Путіна

Представники Вашингтона і Москви 24 травня провели консультації двох держав з питань американо-російських відносин. У підсумку сторони випустили заяви, згідно з якими вони готові продовжити перемовини в рамках саміту США і Росії.

Зустріч президента США Джо Байдена і російського глави держави Володимира Путіна відбудеться 16 червня у Женеві, про що 25 травня повідомили в Білому домі та Кремлі.

Господар Білого дому Джо Байден у Женеві оголосить Володимиру Путіну про те, що США підтримують територіальну цілісність і суверенітет України, розповіла представниця американської адміністрації Аманда Слоат.

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков вважає, що Путін на перемовинах з Байденом спробує переконати президента США у тому, щоб Вашингтон підтримав "діалог" Києва з "ЛДНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти