Гучний скандал: з Косово терміново висилають російських дипломатів

22 жовтня 2021, 21:06оновлено 22 жовтня 2021, 22:22
Сьогодні МЗС видав постанову про визнання цих двох російських чиновників небажаними особами.
Гучний скандал: з Косово терміново висилають російських дипломатів
З Косово висилають російських дипломатів / facebook.com/Popullimevjosaosman

Президент Косово Вьоса Османі оголосила двох російських дипломатів персонами нон грата за шкідливу діяльність - їх відразу визнали небажаними особами і наказали покинути країну, йдеться в Facebook Османі.

За її словами, на цьому тижні вона попросила заступника прем'єр-міністра, главу МЗС країни Доніка Гервалла-Шварца оголосити персонами нон грата двох співробітників офісу зв'язку Росії в Косово. Вона зазначила, що російські дипломати вели шкідливу діяльність, яка порушила національну безпеку і конституційний лад країни.

"Сьогодні МЗС видав постанову про визнання цих двох російських чиновників небажаними особами і одночасно повідомив правоохоронні органи і відповідні органи про його виконання", - додала Османі.

відео дня

Президент підкреслила, що Косово прихильне боротьбі із згубним впливом Росії та її сателітів у регіоні, які прагнуть підірвати досягнення країни та її партнерів - США, НАТО та ЄС.

читайте такожЗнайшли мертвим у будинку: ЗМІ розповіли про загадкову смерть відомого дипломата в Києві

Раньше Главред писав про те, що в НАТО вирішили вислати вісьмох співробітників місії РФ через ворожу діяльність - таким чином число росіян при штаб квартирі Альянсу скоротиться до 10 осіб.

За даними джерел агентства, НАТО вирішила вдвічі скоротити місію Росії при Альянсі у відповідь на підозри у ворожій діяльності, включаючи шпигунство і вбивства. Вісім російських дипломатів, яких вважають прихованими офіцерами розвідки, будуть вислані. Крім того, при Альянсі будуть скорочені дві посади ще двох росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти