Google забанила популярний серед прихильників Трампа аналог Twitter

9 січня 2021, 22:35
Власникам Parler неодноразово нагадували про необхідність видаляти заклики до насильства.
Трамп
Google видалив соцмережу Parler, куди міг перейти Трамп / Reuters

Після того як Twitter заблокував акаунт президента США Дональда Трампа, в компанії Google оголосили про блокування в своєму магазині популярного серед його прихильників додатка Parler.

Власникам Parler останні декілька місяців нагадували про необхідність видаляти заклики до насильства, проте їхнє поширення в соцмережі тривало, пише Politico.

"Нам відомо про публікації в додатку Parler, котрі спрямовані на розпалювання безперервного насильства в США" - зазначили в Google.

читайте такожБунт серед республіканців: Трампу висунули звинувачення і зажадали відставки

Одне з нещодавніх повідомлень у соцмережі виглядає наступним чином: "як нам повернути країну? Це просто ... ми їх вистежимо!".

Apple також погрожувала видалити Parler зі свого магазину додатків.

Останні події в США - про що повідомлялося раніше:

  • 6 січня у Вашингтоні під час засідання Конгресу США з питання затвердження підсумків виборів президента, перемогу в яких здобув "демократ" Джо Байден, у Капітолію відбулися заворушення. Прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу і спробували влаштувати штурм.
  • Чинний президент Дональд Трамп заявив, що він як і раніше не визнає підсумків виборів глави держави, проте закликав своїх прихильників припинити протести.
  • У керівництві Палати представників вже заявили, що якщо Трамп добровільно не піде у відставку у зв'язку з подіями у Капітолію, "демократи" ініціюють процедуру імпічменту.
  • Відтепер чинний президент США Дональд Трамп більше не зможе писати в Twitter – в компанії прийняли рішення назавжди заблокувати його особистий аккаунт. У публікаціях Трампа побачили "ризик подальшого підбурювання до насильства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти