Німеччина припинила приймати авіарейси з Росії

2 червня 2021, 20:47оновлено 2 червня 2021, 21:23
Авіасполучення з Росією було призупинено через те, що Москва вчасно не видала дозволу на польоти в країну для німецької компанії Lufthansa.
літак
Літаки з РФ перестали приймати / Reuters

Німеччина тимчасово припиняє приймати авіарейси з Росії. Як повідомляють в міністерстві транспорту, такі дії спрямовані "у відповідь на перешкоди з боку Москви".

Як пише Euronews, авіасполучення з Росією було призупинено через те, що Москва вчасно не видала дозволу на польоти в країну для німецької компанії Lufthansa.

"Оскільки російська авіаційна влада не дала своєчасного дозволу на польоти Lufthansa на червень, Федеральне управління цивільної авіації в даний час не схвалює польоти російських авіакомпаній", – повідомляє AFP з посиланням на Федеральне міністерство транспорту ФРН.

Як повідомляють російські ЗМІ, авіаційна влада Німеччини не видала російській авіакомпанії S7 дозвіл на виконання двох вантажопасажирських рейсів 1 червня.

Через дії німецької сторони виявилися скасовані рейси S7 3575 Москва — Берлін і S7 3576 Берлін — Москва. Пасажирам пообіцяли повернути гроші в повному обсязі.

Відзначається, що всього скасовано сім рейсів з Росії.

При цьому німецька авіакомпанія Lufthansa повідомила, що отримала дозволи на польоти в Росію в обхід повітряного простору Білорусії.

"Ми можемо підтвердити, що Lufthansa тільки що отримала всі відсутні дозволи для пасажирських польотів в Росію", - передає Інтерфакс.

читайте такожБілорусі оголосили повітряний бойкот, Мінськ відповів на звинувачення через рейс Ryanair

Відзначається, що в компанії не очікують подальших скасувань рейсів з Франкфурта-на-Майні в Москву і в Санкт-Петербург.

Пізніше генеральний директор російської авіакомпанії Аерофлот заявив, що отримали необхідні дозволи для польотів до Німеччини. Йдеться про майже 30 рейсів на тиждень у літньому розкладі.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти