Якщо Протасевича віддадуть в "ЛНР", то його розстріляють - бойовики

6 червня 2021, 00:40
Стало відомо, що після дозволу Лукашенка представники "прокуратури ЛНР" виїхали до Мінська - для того, щоб допитати Романа Протасевича.
Протасевич
Роман Протасевич / Reuters

У разі, якщо підконтрольні самопроголошеному президенту Білорусі силовики віддадуть опозиціонера Романа Протасевича бойовикам "ЛНР", то йому за "злочини проти людяності" загрожує смертна кара шляхом розстрілу. Про це повідомляє Telegram-канал ГлавМедиа з посиланням на власні джерела серед терористів.

За даними ЗМІ, ще після насильницької, під загрозою обстрілу білоруським винищувачем, посадки літака компанії Райнейр в Мінську, Протасевич заявив екіпажу, що його чекає смертна кара.

Також стало відомо, що після дозволу Лукашенка представники "прокуратури ЛНР" виїхали до Мінська для допиту Протасевича. При цьому формально луганські бойовики смертну кару в ОРЛО скасували. Однак її використовують бойовики з угруповання "ДНР".

"Через Протасевича проходив транзит громадян, які бажають заробити і "повоювати" на Донбасі на боці ЗСУ. Трансфер з Мінська в зону ООС становив 5 тисяч доларів, у вартість входило семиденне проживання, харчування і три виходи на першу лінію оборони зі стріляниною з різного озброєння з необмеженою витратою боєприпасів", - заявив РИА Новости офіцер бойовиків "ЛНР" Іван Філіпоненко.

читайте такожЕксперт пояснив, як Лукашенко буде використовувати Протасевича

Заснований Романом Протасевичем Telegram-канал Nexta публікував відомості про дії білоруської опозиції, її прихильників, а також про незаконні кроки Олександра Лукашенка і його пособників. Пізніше Протасевич був змушений покинути Білорусь, його почали розшукувати.

Наприкінці травня літак, на борту якого перебував блогер, здійснив вимушену посадку в Мінську. Протасевича і його дівчину затримали силовики.

Потім він визнав свою провину в організації та підготовці дій, грубо порушують громадський порядок – це ст.342 Кримінального кодексу Білорусі. За таке правопорушення суд може дати до трьох років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти