Експерт спрогнозував, чи підштовхне Китай РФ використовувати ядерну зброю

21 червня 2024, 03:05
2620
Як вважає експерт Дмитро Снєгирьов, путінський режим не ризикне застосовувати ядерну зброю без прямої указки від китайської влади.
Китай, ядерна зброя, Снєгирьов
Як вважає Дмитро Снєгирьов, путінський режим не ризикне застосовувати ядерну зброю без прямої вказівки з Китаю / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Влада комуністичного Китаю впливатиме на можливість застосування тактичної ядерної зброї - насамперед країною-агресором Росією. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий аналітик, співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Китай взагалі не зацікавлений у стабільному стані Російської Федерації. Завдання КНР - ослаблення і Сполучених Штатів, і Російської Федерації в непрямому протистоянні на території України. Давайте згадаємо позицію КНР щодо заяв Путіна про можливість застосування тактичної ядерної зброї ще у 2022 році. Була жорстка і чітка позиція про безвідповідальні заяви, які Російська Федерація має скоригувати. Після того ця тема зникла з порядку денного, як зникла і тема розміщення тактичної ядерної зброї на території республіки Білорусь", - сказав він.

Як вважає Снєгирьов, путінський режим не ризикне застосовувати ядерну зброю без прямої вказівки з Китаю.

"Тому позиція КНР досить серйозно впливатиме не тільки на риторику, а й на можливість застосування тактичної ядерної зброї. Без Китаю Російська Федерація не наважиться на застосування ядерної зброї. Зараз Китай фактично виступає адвокатом Російської Федерації, що було наочно продемонстровано під час Саміту миру", - підсумував він.

Хто такий Дмитро Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов (11 жовтня 1971, Луганськ) - експерт з військових питань, блогер. Історик та юрист. Співголова громадської ініціативи "Права справа".

Дивіться на відео інтерв'ю Дмитра Снєгирьова Главреду:

Чи застосує РФ ядерну зброю - останні новини

Раніше головний редактор каналу Sotnik-TV, журналіст, письменник і публіцист Олександр Сотник сказав, що змусило б інші держави вдарити по РФ. На Росію і російських окупантів, які перебувають в Україні, обрушиться вся міць інших держав, якщо Москва здійснить тактичний ядерний удар.

Також раніше журналіст, ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер розповів про ядерні погрози Росії - це реальність чи лише риторика. Росію вже попереджали, що в разі застосування навіть одного тактичного заряду, буде завдано удару по російських цілях.

У Путіна вже неодноразово була можливість використати ядерну зброю, зокрема, 2022 року, вважає президент Центру глобалістики "Стратегія ХХI", експерт з міжнародних енергетичних відносин і безпеки Михайло Гончар. Він каже, що Кремль переконався - ядерна зброя працює ефективно без її застосування - шляхом ядерного шантажу та погроз. Тож, імовірність, що в цій війні скаже своє слово ядерна зброя невелика, але її не варто недооцінювати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти