Чому не всі країни підписали підсумковий документ Саміту: у Зеленського дали відповідь

16 червня 2024, 22:30оновлено 17 червня, 10:18
554
Ігор Жовква прокоментував підсумки Саміту миру у Швейцарії.
Саміт
У Швейцарії пройшов Саміт миру / Facebook/zelenskyy.official

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква прокоментував відсутність підписів представників низки країн під підсумковим комюніке Саміту миру у Швейцарії.

Як підкреслив він в ефірі національного інформаційного телемарафону, представники деяких країн не мали необхідних повноважень для підписання важливих документів.

Представник ОП каже, що у кожної країни були різні причини. Водночас не всі міністри закордонних справ могли ухвалювати такі рішення без узгодження з керівництвом своїх держав.

відео дня

"Десь це потребує процедур - в одній із країн це має бути навіть рішення парламенту. У деяких країн були представники такого рівня, що не могли ухвалювати такі рішення", - додав Жовква.

Глобальний саміт миру у Швейцарії - що про нього відомо

15-16 червня відбувся перший Саміт миру для України. Місцем його проведення став Бюргеншток, розташований неподалік від швейцарського міста Люцерн.

На саміті обговорили формулу Зеленського - завершення війни РФ та України на умовах Києва. Росія має вивести свої війська і понести відповідальність за злочини.

Країна-агресор Росія вживала заходи для зриву Саміту миру. Згідно з даними розвідки, у Росії був відповідний план, який уже було передано західним лідерам і спецслужбам.

Саміт миру - останні новини за темою

Раніше президент Володимир Зеленський на спільній з іншими лідерами пресконференції за підсумками Саміту миру зробив низку заяв. Український гарант оцінив готовність агресора Росії до переговорів щодо мирного завершення війни та назвав умову для діалогу, відповів на "ультиматум" Путіна та розповів про бачення Китаю й озвучив низку інших дуже важливих тез.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський про ультиматум Володимира Путіна. Росія хоч завтра може почати з нами переговори, якщо вийде з наших територій, сказав Зеленський.

Як повідомлялося раніше, Путін висунув низку безглуздих "мирних" вимог до України. Зокрема - вивести ЗСУ з чотирьох областей, зокрема з тих районів, які Росія жодного разу не окупувала, і відмовитися від членства в НАТО. І тільки в такому разі Москва подумає, щоб сісти за стіл переговорів.

Чому не всі країни підписали підсумковий документ Саміту: у Зеленського дали відповідь
/ Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти