Експерт розповів, чи запустять протести в Білорусі громадянське протистояння

19 серпня 2020, 13:01
На думку фахівця, ситуація з протестами в Білорусі вирішиться в найближчий час.
Білорусь, протести
Експерт розповів, запустять чи протести в Білорусі громадянське протистояння / Reuters

На думку військового експерта, полковника запасу Олега Жданова, в Білорусі не трапиться повноцінне громадянське протистояння між прихильниками Олександра Лукашенко і противниками.

Про це експерт розповів під час інтерв'ю на Главреді.

"Думаю, що немає [Не буде громадянського протистояння - Главред]. Для порівняння Майдан Незалежності в Києві вміщує 50 тисяч осіб - в Мінську було менше людей, просто вони стояли з дотриманням соціальної дистанції, і їх здавалося багато. Подивіться фотографії людей великим планом - між ним відстань по метру. за оцінками третіх сторін, вчорашні мітинги - що за Лукашенко, що проти нього - приблизно були паритетними, по 40 тисяч осіб. Проти Лукашенко в основному виходить молодь, яка дивиться на Захід, яка хотіла б поїхати в Європу і їздить до Польщі на заробітки. Вони ризикують наступити на ті ж граблі, що і ми. ми думали, що Європа - це зразок демократії, виявилося, що там корупції навіть більше, ніж у нас ", - заявив Жданов.

відео дня

На думку експерта, протягом найближчого тижня стане зрозуміло, чи зуміють учасники протесту повалити владу Олександра Лукашенка.

"Швидше за все, немає. Протягом буквально тижні буде переломний момент, і стане ясно, чи втримається Лукашенко. Я думаю, що втримається. Адже, подивіться, протест не залишився стояти на головній площі Мінська, там не стали, як українці, відразу будувати барикади. і мінчани не понесли вночі протестувальників медикаменти, їжу, каву та чай, як це було в Києві. Там немає масової підтримки цього протестного руху. Пенсіонери? Вони всі за Батьку. Роботяги? Точно так же ", - підсумував Жданов.

читайте такожПротести в Білорусі: чому Україна дарма сховала голову в пісок

Нагадаємо, раніше Жданов стверджував - якщо Олександру Лукашенко вдасться втриматися на посаді президента, то Білорусь втратить свій суверенітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти