Ексдепутат Держдуми розкрив, хто стоїть за Навальним

31 січня 2021, 10:14
Ілля Пономарьов також пояснив, навіщо Навальний повернувся в Росію.
Навальний
Олексій Навальний / Reuters

Колишній депутат російської Держдуми, опозиціонер Ілля Пономарьов пояснив, чи стоїть хтось за Олексієм Навальним і звідки політик бере інформацію для своїх викривальних матеріалів.

"Я не думаю, що за Навальним хтось стоїть, але я впевнений, що Навальний взаємодіє з тими чи іншими вежами Кремля. Зокрема, з тією вежею, яка представлена Ігорем Сєчиним. Це не означає, що він є їхнім агентом. Це означає, що є інформаційна взаємодія. Можливо, двостороння", - розповів Пономарьов в інтерв'ю Obozrevаtel.

Він додав, що ціла низка роликів Навального – Він вам не Дімон, Чайка тощо – були роликами з інформацією саме від Сечина і генерала з його оточення Олега Феоктистова, який, найімовірніше, причетний до вбивства Дениса Вороненкова. При цьому, за словами Пономарьова, не можна стверджувати, що саме група Сечина була джерелом розслідування Навального про шикарний палац Путіна на узбережжі Чорного моря під Геленджиком.

"Підготовка ролика, як видно з кадрів, почалася ще влітку. Там є зйомки, коли запускають дрон і так далі. Тому, хтозна, чи не початок роботи над цим проектом був причиною отруєння Навального", - зазначив опозиціонер.

читайте такожІсторія з палацом Путіна перетворилася на дегенеративний водевіль

Довідка. Ігор Сєчин - російський державний діяч і топ-менеджер, головний виконавчий директор (президент) нафтогазової компанії Роснефть.

Раніше був заступником керівника Адміністрації президента Росії, заступником голови уряду РФ.

Сєчин вважається одним з найвпливовіших людей в Росії та одним з найближчих до президента країни Володимира Путіна.

Навіщо Навальний повернувся в Росію

Пономарьов прокоментував повернення Навального в Росію. За його словами, це "найпростіший політичний розрахунок".

"Він (Навальний, - ред.) зважує, що для нього краще, що - гірше, залишатися на Заході або повертатися. Я думаю, що на Заході шанси бути отруєним у нього абсолютно не нульові, а в'язниця в цій ситуації – місце абсолютно не комфортне, але безпечне.

Крім того, очевидно, він підвищує політичні ставки і робить заявку на те, щоби вийти з в'язниці Нельсоном Манделою, президентом Російської Федерації", - вважає Пономарьов.

читайте також"Присмертний динозавр" в агонії, наближається розвал: Каспаров передрік долю РФ

Протести в Росії - останні новини:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення в Росію і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • Тоо ж дня Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • 23 січня люди в різних містах Росії вийшли на акції протесту на підтримку Навального. В ході масових акцій протесту було затримано більше двох тисяч осіб.
  • Нові протести в Росії на підтримку заарештованого опозиційного політика Олексія Навального почалися в неділю, 31 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти