Понад півмільйона людей у мережі зажадали зупинити війну з Україною

25 лютого 2022, 18:10
Правозахисник Лев Пономарьов оголосив - він починає формувати антивоєнний рух в РФ і має намір підтримувати будь-які мирні форми антивоєнного протесту.
війська РФ, російська армія
Танки російської армії / Reuters

Понад 500 тисяч осіб зажадали зупинити війну з Україною. Така петиція, запущена правозахисником Левом Пономарьовим, була опублікована на сайті Change.org.

"Путін віддав наказ про початок військової операції проти України, незважаючи на страшну ціну, яку безсумнівно повинні заплатити за цю війну і Україна, і Росія, незважаючи на всі голоси розуму, що звучали в Росії і за її межами. Офіційна риторика Росії стверджує, що це робиться з метою "самозахисту". Але історію не обдуриш", - йдеться в тексті петиції.

Крім того, Пономарьов закликав виступити проти війни всіх розсудливих людей в Росії.

відео дня

"Вимагаємо негайного припинення вогню з боку Збройних сил Росії, і їх негайного виведення з території суверенної держави Україна. Вважаємо військовими злочинцями всіх, хто приймав рішення про початок бойових дій на сході України, санкціонував агресивну і виправдовуючу війну пропаганду в російських медіа, залежних від влади", - уточнюється в петиції.

читайте такожОкупант бомбить Харків касетними ракетами-Венедиктова

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський звернувся до громадян Російської Федерації. Він закликав їх вийти на протести проти війни в Україні.

Таку заяву президент країни зробив у рамках свого екстреного брифінгу. "Всім У Російській Федерації, хто не втратив совість, час вийти з протестами проти війни з Україною", - заявив Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти