Азербайджан допускає велику війну з Вірменією

20 вересня 2020, 14:50оновлено 29 вересня 2020, 20:13
Вірменія незаконно розселяє людей в окупованому Нагірному Карабасі, стверджує Ільхам Алієв.
Ільхам Алієв
Алієв зробив заяву про провокацію з боку Вірменії / пресслужба президента Азербайджану

Вірменія демонструє маневри, які вказують на наміри Єревана почати велике військове протистояння в зоні конфлікту у Нагірному Карабасі. Плани вірменської сторони підтверджують дані азербайджанської розвідки.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, повідомляє його пресслужба.

За словами глави Азербайджанської держави, Вірменія зосередила свої війська біля лінії зіткнення у Нагірному Карабасі. Єреван провокує Баку і готується до серйозного збройного зіткнення.

Більш того, Вірменія у невизнаній Нагірно-Карабаській республіці проводить заходи з розселення людей, тим самим жорстко порушуючи міжнародні правові норми.

"Вірменія проводить незаконне заселення (у Нагірному Карабасі ). Це суперечить всім міжнародним конвенціям. Це повністю суперечить Женевській конвенції, це - злочин. Привозити звідкись людей і розселяти їх на окупованих землях - злочин", - стверджує Алієв.

Також глава Азербайджану вважає, що загострення конфлікту між Єреваном і Баку в липні є спробою Вірменії подивитися, як відреагують на цей прецедент її союзники по ОДКБ.

Вірмени ведуть підготовку до серйозних бойових дій - такі дані підтверджуються азербайджанською розвідкою.читайте такожКому вигідний і чим небезпечний конфлікт Вірменії та Азербайджану

"Тому що вони (вірмени) готуються до нової великої війни. У нас є оперативні розвіддані. Ми знаємо, що відбувається навколо нас", - підкреслив Ільхам Алієв.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Азербайджан і Вірменія знаходяться в стані військового конфлікту через суперечку щодо приналежності Нагірного Карабаху. У далекому 1991 році Нагірний Карабах, за підтримки Єревана, оголосив про свій суверенітет і незалежність від Азербайджану. Це стало причиною трирічного збройного конфлікту.

У період збройного зіткнення загинули понад 30 тисяч осіб.

Держави підписали бішкекський протокол про перемир'я і перевели конфлікт у заморожений стан. Однак час від часу між Єреваном і Баку відбуваються перестрілки.

Міжнародне співтовариство вважає Нагірний Карабах територією Азербайджану. Такої ж позиції дотримується і офіційний Київ.

  • Нагадаємо, 12 липня 2020 року на кордоні Азербайджану і Вірменії сталося збройне зіткнення. У Баку стверджують, що вірменські військові реалізували маневр і хотіли отримати контроль над позиціями на товузівському напрямку, внаслідок чого застосували артилерію.
  • Згідно з версією Єревана, регулярні війська Азербайджану перетнули державний кордон Вірменії з метою захоплення опорного пункту в напрямку Тавуша.
  • Пізніше у міноборони Азербайджану заявили про захоплення ворожого опорного пункту. Вірменська сторона оголосила про провокацію.
  • Під час зіткнень загинули 11 азербайджанських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти