80 тисяч убитих, поранених і полонених: у Британії розкрили катастрофічні втрати РФ в Україні

5 вересня 2022, 20:56
599
Росія продовжує втрачати значну кількість техніки та особового складу, підкреслив Бен Уоллес.
Російські військові
Втрати РФ в Україні зашкалюють / Reuters , Радіо Свобода

Російська армія ще не досягла в Україні жодної зі своїх стратегічних цілей і втратила більше 80 тис. убитими, пораненими, полоненими і дезертирами, заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

"Росія продовжує втрачати значну кількість техніки та особового складу. За оцінками, на сьогоднішній день загинуло більше 25 000 російських солдатів, а всього, якщо враховувати вбитих, захоплених в полон і зареєстрованих десятків тисяч дезертирів, це більше 80 000 убитих, поранених та інших категорій", - сказав він, виступаючи перед британськими депутатами, повідомляє Express.

Британський міністр оборони підкреслив, що Росія ще не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей.

Оцінка контрнаступу ЗСУ

Що стосується контрнаступу України на півдні, Уоллес заявив, що Україна завдала серйозної шкоди ряду річкових переправ з метою обмежити логістичну підтримку Росії.

"На сьогоднішній день українська армія вступає в бій з російськими військами, реалізуючи як артилерійські, так і наземні операції. Вони домагаються реальних успіхів, але зрозуміло, як ми бачили в інших місцях цього конфлікту, бої близькі і важкі, і Україна несе втрати, пов'язані з атакуючими силами", – сказав глава Міноборони Британії.

Раніше повідомлялося про те, що російська армія зазнає величезних втрат, а особливо це відбувається на Херсонському напрямку, де українські військові здійснюють потужні контрнаступальні дії.

Втрати настільки великі, що після ударів ЗСУ окупантам доводиться вивозити "двохсотих" КамАЗами.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти