"Навіщо робите нас дурнями?": Лукашенко з люттю накинувся на російські ЗМІ

13 квітня 2020, 19:55
Президент Білорусі закликав російських журналістів не поширювати фейки.
Лукашенко
Лукашенко звинуватив російські ЗМІ в брехні / Reuters

Лідер білорусів Олександр Лукашенко, який раніше заявляв про те, що не дотримується правил карантину, на цей раз звинуватив російські ЗМІ в упередженому висвітленні боротьби з коронавірусом.

"Дають таку бридку інформацію. А, батька лікує своїх трактором, горілкою, лазнею... Знаєте, колись я на ходу пожартував. Але в кожному жарті є частка жарту", - сказав Лукашенко в понеділок на нараді. Президента цитує державне агентство БелТА.

"Росіянам хотів би сказати цим, що "плявузгают" (рос. - кажуть дурниці - ред.): не чіпайте нас! Адже ми у них нічого не просимо. Ми рятуємося, захищаємося самі. Приїжджайте до нас, подивіться самі. Але навіщо ж ви нас в Росії робите дурнями? Навіщо російській людині вбивати в голову, що там, на Заході, наші ці білоруси, вони якісь ненормальні?" - задався питанням глава держави.

відео дня

читайте такожЛукашенко сміливо висловився про політику України на Донбасі

Президент нагадав, що Білорусь спеціально запросила Всесвітню організацію охорони здоров'я, щоб вони оцінили ситуацію в республіці.

"А слабо всім покликати фахівців в країну? Росіянам, американцям. І ось так сказати: ідіть і подивіться, як у нас вони були. І що вони (ВООЗ - ред.) сказали - претензій до білорусів немає", - підкреслив глава держави.

"Так, є рекомендації: не ходіть натовпами, не цілуйтеся, не обіймайтеся та інше. Ми сприймаємо ці рекомендації. Але що ми робимо неправильно і де ми брехали? Публічно сказали, що ні Мінздоров'я, ні влада тут не брехали. Ми відкриті - приходьте і дивіться. Ми робимо це для своїх людей. Але росіяни нам не чужі. Ми готові з ними спілкуватися, радитися", - зазначив Лукашенко.

Коронавірус в Білорусі

Раніше Главред писав, що під час пандемії Лукашенко продовжує вести звичний спосіб життя, не дотримується карантин і займається спортом. Так, після гри в хокей, він назвав перебування на льоду кращим антивірусним засобом, а також зізнався, що пандемія коронавірусу ніяк не вплинула на його спосіб життя.

Також нагадаємо, Лукашенко заявив, що громадяни країни точно не помруть із голоду у зв'язку зі смертоносним китайським коронавірусом, через який оголошена пандемія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти