Лист науковця Роалда Хоффмана на підтримку України підписали 177 Нобелівських лауреатів – Борис Ложкін

12 березня 2022, 19:40оновлено 12 березня 2022, 20:12
Лист науковця Роалда Хоффмана на підтримку України підписали 177 Нобелівських лауреатів – Борис Ложкін

Під листом Нобелівського лауреата з хімії Роалда Хоффмана із засудженням агресії Росії проти України підписалися вже 177 представників наукової еліти світу. Про це розповів віцепрезидент Світового Єврейського Конгресу, президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

Завдяки ініціативі Хоффмана, уродженця українського Золочіва, до підписання листа на підтримку України було залучено понад половину нобелівців, які живуть у світі.

"У роки Голокосту хлопчика Роалда було врятовано разом з мамою та її братами під дахом будинку українського вчителя Миколи Дюка у селі Унів на Львівщині. Через сидіння майже два роки у схованці та поневірянь по світу після війни, Роалд пішов до школи з великим запізненням, але швидко рвонув уперед: у 25 років – докторат у Гарварді, у 44 роки – Нобелівська премія", – повідомив журналіст та науковець Шимон Бріман.

відео дня

Лист Хоффмана на інших Нобелівських лауреатів опублікували найбільші світові видання: американські The Washington Post, Wall Street Journal, New York Times, британська The Guardian, канадські Globe and Mail, National Post, Тoronto Star, німецька Suddeutzche Zeitung та ізраїльська Haaretz.

"Роалд досі в контакті з дітьми та онуками своїх рятівників. Так одного разу зроблене 80 років тому добро бумерангом повертається Україні від євреїв, які пам'ятають це добро", - зауважив Бріман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти