Близько 134 тисяч строковиків і 100 тисяч резервів: експерт оцінив ситуацію з наступом РФ на Донбас

1 квітня 2022, 19:42оновлено 2 квітня 2022, 19:01
Ознак загальної військової мобілізації у Росії не спостерігається, вважає Агіль Рустамзаде.
війська РФ
Росії може вистачити військ для наступу на Донбас - експерт / Reuters

Наразі ознак загальної військової мобілізації у Росії не помітно. Російська влада має намір мобілізувати близько 134 тисяч строковиків. При цьому з початку війни проти України вони підключили до бойових дій близько 100 тисяч додаткових резервів. Сил може вистачити для участі в бойових діях на Донбасі. Про це заявив військовий експерт Агіль Рустамзаде.

У бліц-інтерв'ю Главреду він розповів про те, що наразі ознак загальної військової мобілізації у Росії не помітно. Але вони планують мобілізувати близько 134 солдатів-строковиків, які після підготовки можуть взяти участь у бойових діях проти України.

читайте такожВійська РФ спробують оточити ЗСУ на Донбасі, рухаючись з боку Харкова та Маріуполя – Британія"Ознак проведення загальної мобілізації ми не бачимо. У них почався призов, яким вони збираються мобілізувати близько 134 тисяч військовослужбовців - солдатів строкової служби, яким потрібен певний час для того, щоб прийти до стану, в якому вони можуть залучатися до участі в бойових діях", - вважає Рустамзаде.

відео дня

Також він додав, що з початку військового вторгнення РФ на територію України росіяни підключили ще близько 100 тисяч окупантів. Якщо мова йде про бойові дії на Донбасі, цих сил може вистачити для участі у війні за регіон.

"Але разом з цим, з початку війни в Україні російська армія залучила близько 100 тисяч додаткових резервів для участі в бойових діях. Якщо їх тактичний задум полягає в бойових діях на Донбасі, то цих військ може вистачити для того, щоб брати участь", - підкреслив Агіль Рустамзаде.

Війна Росії проти України

У МВС раніше заявили, що Росія працює над перегрупуванням військ і концентрує військові сили на кордоні з Україною. Ймовірно, окупанти готуються до другої фази наступу на Харківському та Київському напрямках, а також на Донбасі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що згідно з даними розвідки Альянсу, окупанти РФ перегруповуються, намагаються поповнити резерви, і мають намір посилити наступ на Донбасі. Метою Москви, як і раніше, є захоплення України. Може бути новий наступ на Київ та інші українські міста.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович сказав, що Росія наразі не готова до наземної військової операції проти Збройних сил на Донбасі. Але ворожі війська наносять в зоні ООС ракетні, авіаційні та артилерійські удари.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти