Літаючий автомат Калашнікова: ЗСУ вперше застосували проти РФ унікальну розробку

7 вересня 2024, 15:34
693
До чотиригвинтового літального апарату прикріпили автомат "АК-47", повідомляє експерт BILD.
Дрон, ВСУ
ЗСУ використовують на фронті нові безпілотники / Колаж: Главред, скріншот, фото Генштаб ЗСУ

Україна з кожним днем все більше дивує своїми розробками у сфері бойової безпілотної авіації. Військовий експерт BILD Юліан Ріпке розповів про перше застосування на фронті Калашнікова, що "літає".

Повідомляється, що інженери українського проекту Wild Hornets (Дикі Шершні) розробили унікальний новий дрон. До чотиригвинтового літального апарату прикріпили автомат "АК-47". Вперше новинку випробували у серпні 2024 року.

"Літаючий автомат може керуватися із захищеної позиції за кілька кілометрів від оператора", - йдеться в статті.

відео дня

За словами Ріпке, найскладніший момент у створенні "літаючого Калашнікова" була стабілізація при стрільбі, щоб віддача не відхиляла дрон і не було великого розкиду. Однак поки що результати є засекреченими: ні розробники, ні ЗСУ не поспішають ділитися інформацією про новинку.

Нові перемоги України на фронті - останні новини

Нагадаємо, що війська РФ зупинено на важливому напрямку. Нещодавно російські війська мали певні успіхи на Куп'янському напрямку, проте ситуація змінилася, сказав військовослужбовець Юрій Федоренко.

Окрім цього, сьогодні вночі СБУ влупили по складу північнокорейських ракет KN-23 в Воронезькій області. На території Острогозького району, де вночі виникла пожежа поруч із вибухонебезпечними об'єктами і почалася детонація, оголошено режим НС.

Також ЗСУ організували неочікувану пастку для РФ біля річки Сейм - російські військові на Курщині потрапили в оперативний котел.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти