Живуть у страху: у Києві бійцівський пес роздер кішку на очах у людей

6 жовтня 2021, 11:48оновлено 6 жовтня 2021, 12:55
Кішку, загиблу в пащі 18-кілограмового пса, звали Матильда.
пес
Пес роздер кішку / скріншот

У Києві бійцівський пес, якого господар вигулював без намордника, загриз кішку на очах у людей. Сталося це прямо на вході в розташований серед спального мікрорайону магазин.

Як повідомляє ТСН, кішку, загиблу в пащі 18-кілограмового пса, звали Матильда. Вона була місцевою зіркою. Жила під сходами магазину, а доглядали за нею продавці.

Коли собака накинулася на неї, то очевидці почали рятувати тварину.

"Кішка в зубах тріпається, а він її тягне... Люди збіглися, почали кричати... Хлопець швабру на голові пса побив, дівчинка відро води вилила на собаку... Але нічого не змогли вдіяти", - розповіла жінка, яка стала очевидицею жахливого видовища.

А ось власник собаки живе в будинку навпроти.

"Це одвічний конфлікт - собаки і коти. Я знаю цього кота. Дуже випадково вийшло все. Кіт вискочив у нього перед мордою, і він схопив його... ",- каже чоловік і не приховує, що пес дійсно був без намордника.

Зараз проти власника стафа згуртувався мало не весь мікрорайон. Тому що немає гарантій, що пес після такого не накинеться на людину.

читайте такожХлопець втік, поки його дівчину розривали іклами: 20-річну студентку загризли собаки

За словами кінолога Олексія, серед його колег є така фраза: ніколи не винен собака, завжди винен власник.

Чоловік пояснює, що навіть тренована тварина має інстинкти. У Німеччині, наприклад, мати пса агресивної породи можна тільки зі спецдозволенням, тому що там таких тварин прирівнюють майже до зброї.

В Україні теж є законодавство, яке зобов'язує одягати на псів намордники і короткі повідці... Але штрафи за порушення правил - від 17 до 51 грн - занадто малі і нікого не лякають.

У разі нападу пса без намордника українцям радять звертатися в поліцію.

Як повідомляв Главред, в Мережу потрапило моторошне відео - на кадрах 18-річний житель села Собещиці на узбіччі дороги грав мертвою лисицею, немов лялькою. Його товариші знімали це на телефон і пізніше опублікували відео в TikTok. Зараз поліція з'ясовує обставини інциденту, який стався в Рівненській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти