Зеленський заявив, що злий на Трампа

30 січня 2021, 12:17оновлено 30 січня 2021, 12:47
Президент України в інтерв'ю американському телеканалу розповів про ставлення до Трампа.
Зеленський Трамп
Зеленський заявив, що злий на Трампа / Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "трохи" злий на колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Про своє ставлення до 45-го американського президента Зеленський відверто розповів в інтерв'ю програмі Axios на американському телеканалі HBO. Зокрема, журналіст звернувся до Зеленського з питанням: "Я бачу, ви злий на президента Трампа. Можливо, трохи?"

У відповідь на це запитання президент України сказав: "Трохи".

Відзначимо, інтерв'ю наразі ще недоступне для перегляду. Повну версію інтерв'ю з Зеленським мають оприлюднити у неділю, 31 січня.

Відносини Зеленського з Трампом - про що йшлося раніше:

  • У 2019 році в США почалося розслідування про можливість імпічменту Трампа, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск президента США. За його даними, тиск був на Зеленського з метою нашкодити своєму супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.
  • 19 грудня 2019 року Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями звинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.
  • Звинувачення будувалися на факті заморожування військової допомоги для України влітку 2019 року і на свідченнях про те, що президент вимагав від Києва провести розслідування діяльності сина Байдена в Україні.
  • Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу було пов'язане з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи з розслідування.
  • 6 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа.
  • 16 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський на конференції з безпеки в Мюнхені заявив, що запрошує президента США Дональда Трампа до Києва. Він зазначив, що після ситуації з імпічментом Трампа, він хоче почати відносини з чистого аркуша.
  • 11 грудня 2020 року президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп згадав про телефонну розмову, яка у нього відбулася з президентом України Володимиром Зеленським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти