Зеленський розглядає можливість проведення виборів у 2024 році

3 листопада 2023, 15:51
Президент України Володимир Зеленський аналізує "плюси і мінуси" проведення президентських виборів навесні.
Зеленський розглядає можливість проведення виборів у 2024 році
Президент зважує "за" і "проти" проведення виборів / Колаж: Главред, фото: Facebook Володимир Зеленський, informator.ua

Президент України Володимир Зеленський активно вивчає можливість проведення президентських виборів весною. Про це 3 листопада повідомив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, якого процитувало Reuters.

За словами глави МЗС, уряд України залишає відкритою можливість проведення виборів. Разом з тим аналізуються всі аспекти, що стосуються цього питання. Враховуючи складну ситуацію в Україні, уряд обміркувує наслідки проведення виборів під час війни з Росією.

"Ми не закриваємо цю сторінку. Президент України розглядає і зважує різні "за" і "проти", - сказав Кулеба.

відео дня

Дмитро Кулеба підкреслив, що проведення виборів під час війни призведе до "безпрецедентних" викликів і вимагає обережного та ретельного розгляду перед прийняттям рішення.

Вибори в Україні

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що можливість проведення виборів існує навіть у період активних бойових дій на території України. Однак для цього необхідно, щоб Верховна Рада внесла всі необхідні зміни до законодавства та убезпечила всіх учасників виборчого процесу.

Також, заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко наголосив на тому, що для проведення виборів на території України потрібно прийняти спеціальний закон, що регулюватиме проведення виборів у час воєнного стану. Він вказав, що наразі у суспільства та серед партнерів виникає багато питань щодо організації виборчого процесу. Серед них проблеми з інфраструктурою, оскільки деякі заклади освіти, де традиційно розміщувалися виборчі дільниці, зараз зазнали руйнувань.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти