Зеленський розповів, чому в ОРДЛО відбудуться масові заворушення

15 вересня 2020, 12:17оновлено 15 вересня 2020, 20:23
Президент України дав прогноз на найближчі події на тимчасово окупованих районах Донбасу.
Зеленський
Володимир Зеленський / УНІАН

Війна на Донбасі - президент України Володимир Зеленський не виключає, що на тимчасово окупованих росіянами і бойовиками "ЛДНР" районах Донецької та Луганської областей, вже в найближчому часі можуть початися масові заворушення.

Про це керівник країни заявив в інтерв'ю австрійському виданню Wiener Zeitung.

Володимир Зеленський особливо відзначив складну ситуацію на тимчасово непідконтрольних Києву територіях Донецької та Луганської областей із зарплатою і високими тарифами на послуги ЖКГ.

відео дня

"Якщо терпіння людей там в якийсь момент вичерпається, можуть виникнути заворушення", - заявив він.

Зеленський також вважає, що в Україні вистачає людей, які виступають за те, щоб до Донбасу застосували схему Придністров'я або Абхазії. Однак, на думку президента, не можна забувати, що в ОРДЛО проживають близько трьох мільйонів українців (які страждають від гуманітарної катастрофи).

"Люди, які живуть на окупованій території, можуть бачити, як українці живуть по інший бік фронту — краще", — розповів він.

Більш того, Зеленський вважає, що в ОРДЛО як і раніше багато проукраїнськи налаштованих громадян і, відповідно, там може виникнути "внутрішній конфлікт".

"Я не хочу, щоб вони вмирали. Цим людям нелегко, багато хто зникає у в'язницях, бо відзначають такі свята, як День Незалежності України. Наші солдати, звільнені з полону, розповідали, що сиділи у в'язницях з проукраїнськими громадянами. Там багато людей, які думають проукраїнськи", — підсумував він.

читайте такожЗупинити війну на Донбасі буде важко з однієї простої причини

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти