Законопроект про реформу містобудування №5655 реалізує антикорупційну стратегію – голова НАЗК Новіков

7 березня 2023, 19:07оновлено 7 березня 2023, 19:39
Голова НАЗК Олександр Новіков, оцінюючи ухвалений парламентом законопроект №5655, зазначив, що цей проект є частиною антикорупційної стратегії.
Законопроект про реформу містобудування №5655 реалізує антикорупційну стратегію – голова НАЗК Новіков
Фото: pixabay

Цифровізація дозвільної системи у сфері будівництва є частиною антикорупційної стратегії, прийнятої парламентом. Про це, говорячи про реформування сфери містобудування (проект закону №5655) повідомив голова НАЗК Олександр Новіков.

"Її (цифровізацію, – ред.) підтримали усі стейкхолдери у сфері містобудування. Тобто цей закон реалізує антикорупційну стратегію", – сказав Олександр Новіков.

Він також зазначив, що позиція НАЗК щодо проєкту №5655 завжди залишалась незмінною.

відео дня

"У 2021 році ми провели його антикорупційну експертизу, вказали на велику кількість корупційних ризиків і дали рекомендації щодо їх усунення. До другого читання всі ризики, щодо яких ми проводили антикорупційну експертизу у 2021 році, були усунуті", – наголосив голова НАЗК Новіков.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №5655, який системно змінить "правила гри" у сфері містобудування.

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації виступили з підтримкою законодавчої ініціативи щодо реформи містобудування – законопроєкту №5655. За словами Олександра Кубракова, віце-премʼєра з відбудови України, цифровізація процесів у галузі будівництва дорівнює антикорупційності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти