Не тільки Вконтакті: голова СБУ запропонував продовжити і розширити заборону проти російських сайтів

23 квітня 2020, 18:35
Глава СБУ Іван Баканов вважає, що будь-який російський програмний продукт може бути використаний на шкоду Україні.
Баканов
Глава СБУ Іван Баканов вніс нові пропозиції по заборонам російських соцмереж / УНІАН

Керівник СБУ Іван Баканов вніс додаткові пропозиції про заборону російських соцмереж, сайтів та програмного забезпечення.

"Голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс у Раду національної безпеки і оборони додаткові пропозиції про продовження санкцій проти російських веб-ресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не тільки проти соцмереж ВКонтакте і Однокласники, але і проти Яндекса, Mail.ru, Доктор Веб, Касперський, 1С і Парус,- йдеться у повідомленні, опублікованому на сторінці спецслужби у соцмережі Facebook.

Сам глава СБУ Баканов висловив тверду переконаність у тому, що будь-російським програмний продукт може бути використаний на шкоду Україні і українцям.

відео дня

"Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків і інформаційних вкидань з російських соцмереж, але й дбаємо про кібербезпеки для представників бізнесу, державних та освітніх установ. Адже будь-який російський поштовий сервіс або антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми дбаємо про безпеку країни у цілому", - заявив Баканов.

Нагадаємо, раніше нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко заявляв про те, що в Офісі президента вже підготували розпорядження про продовження блокування соцмережі ВКонтакте і Однокласники після 15 травня 2020 року.

Трохи менше трьох років тому, в травні 2017-го тодішній президент Петро Порошенко своїм указом №133/2017 ввів заборону на роботу низки російських сайтів в Україні - у переліку виявилися і ряд російських сайтів та інтернет-сервісів, серед яких - Яндекс, Вконтакті, Однокласники і Mail.ru.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти