Заборона на російські соцмережі в Україні: стала відома доля Вконтакте і Однокласників

10 квітня 2020, 11:18
В Україні продовжать заборону на російські соцмережі та медіа.
соцмережі, Яндекс, Вконтакті, Однокласники 2
ВК і Однокласники не збираються розблоковувати / Reuters

Навесні 2020 року закінчується термін дії заборони на російські соцмережі та медіа в Україні. В Офісі президента вже підготували розпорядження про продовження блокування Вконтакте і Однокласників після 15 травня.

Про це повідомив заступник голови комітету цифрової трансформації, нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко з посиланням на джерела. За його словами соцмережі за указом глави держави після 15 травня ніхто розблоковувати не буде, передає видання "Обозреватель".

Федієнко зазначив, що сам він виступає за запровадження економічних санкцій проти компаній з російським капіталом, але не вибірково.

відео дня

"Я завжди буду проти будь-якого технічного блокування на мережах операторів. З населенням потрібно працювати інформаційно, створюючи свої канали донесення інформації", – сказав нардеп.

Нагадаємо, в травні 2017 року п'ятий президент Петро Порошенко своїм указом №133/2017 запровадив санкції проти низки фізичних і юридичних осіб, тим самим увівши заборону російських сайтів в Україні. У списку опинилася і низка російських сайтів та інтернет-сервісів, серед яких Яндекс, Вконтакті, Однокласники і Mail.ru. Тим не менш, користувачам не склало труднощів обійти блокування. Так в Україні почалася ера анонімайзерів – VPN-сервісів і додатків для телефонів і веб-браузерів.

читайте такожЧому українці продовжують сидіти в російських соцмережах

Як повідомляв Главред, недавнє соцлпитування, проведене компанією Research & Branding Group, показало, що найпопулярнішою соцмережею серед українців є Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти